10 tips voor het maken van een mooie baby foto | Blijkaartje
10 tips babyfoto maken voor geboortekaartje

10 tips babyfoto maken

Een geboortekaartje wordt nog persoonlijker wanneer je eigen baby de hoofdrol heeft. Maar een mooie foto maken van je pasgeboren baby is niet altijd even makkelijk. Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom hebben wij 10 tips voor jou op een rij gezet.

tip 1 wees ontspannen en neem de tijd

Een mooie babyfoto maken lukt beter wanneer de baby op zijn/haar gemak is. Het is daarom belangrijk dat ook degene die de foto maakt ontspannen is. De eerste dag/dagen na de geboorte zijn vaak erg hectisch en onvoorspelbaar. Ook hebben sommige baby's als gevolg van de bevalling nog geen gaaf gezichtje. Verwacht dus niet dat je direct de perfecte foto kunt maken, dat geeft alleen maar stress. Gun jezelf de tijd! Een geboortekaart is een prachtige herinnering aan de geboorte van je baby. Het zou zonde zijn wanneer je achteraf spijt krijgt omdat je overhaast een foto hebt gemaakt. Daarnaast is een pasgeboren baby na twee of drie verschillende foto poses er vaak wel klaar mee. Dus verwacht niet teveel.

tip 2 zorg voor een aangename temperatuur

Zorg ervoor dat de ruimte waar de baby wordt gefotografeerd een aangename, warme temperatuur heeft. Baby's kunnen zichzelf namelijk nog niet goed warm houden. Baby's zullen in een warme ruimte veel meer ontspannen zijn. Let er ook op dat eventuele accessoires, dekens, knuffels ook een behaagelijke temperatuur hebben. Begin op tijd om de ruimte op temperatuur te brengen. Eventueel zou je gebruik kunnen maken van een elektrische kachel.

tip 3 fotografeer direct na een voeding

De meeste baby's zijn direct na de voeding voldaan en tevreden. Daarom is dit voor de meeste baby's ook het beste moment om de foto's te maken. Houd er wel rekening mee dat de baby direct na de voeding door het verleggen van de baby in verschillende poses, kan gaan spugen.

tip 4 ondergrond en achtergrond

De trend is nu om een babyfoto te maken op een lichte achtergrond met eventueel een paar kleuraccenten. Gebruik bijvoorbeeld een mooi wit dik gebreid plaid of een schapenvel.

tip 5 gebruik natuurlijk licht

Maak bij voorkeur gebruik van natuurlijk licht wanneer je de pasgeboren baby wilt fotograferen. Door gebruik te maken van natuurlijk licht komt het zachte gelaat van het kindje het best tot zijn recht. Probeer de babyfoto in de buurt van een raam te maken, maar let daarbij wel op dat het kindje niet in het zonlicht ligt en dat er geen schaduw ontstaat bij het fotograferen. Houd in de gaten dat je niet tegen het licht in fotografeert. Probeer dan met het licht in de rug te fotograferen. Alle details gaan verloren als je met tegenlicht fotografeert. Licht van de zijkant kan wel hele mooie effecten geven.

tip 6 gebruik geen flits

Wij adviseren om geen flitser te gebruiken, wanneer je een baby wilt fotograferen. Door het gebruik van flitslicht ontstaan soms 'harde randen' om de omtrek en ontstaat er sneller een schaduwrand. Daarnaast kan de baby schrikken van flitslicht. Het mooiste is om gebruik te maken van natuurlijk licht.

tip 7 scherpe oogjes

Zorg ervoor dat de oogjes van je kindje altijd scherp op de foto staan. Door gebruik te maken van een zoomlens kan het zijn dat niet alle delen van bijvoorbeeld het gezichtje of lijfje helemaal scherp op de foto staan. Dit kan een heel mooi effect geven. Echter let er op dat de oogjes wel altijd scherp gefotografeerd zijn.

tip 8 kies verschillende oogpunten

Probeer de baby vanuit verschillende hoeken te fotograferen. Het geeft vaak een heel mooi effect wanneer je op gelijke hoogte bent. Bijvoorbeeld wanneer je op de je buik gaat liggen wanneer je een foto van de baby gaat maken.

tip 9 maak detailfoto's

Maak ook enkele detail foto's. Bijvoorbeeld van alleen de handjes of voetjes.

tip 10 ga eerst oefenen

Het is verstandig om proeffoto's te maken voordat de baby is geboren, zodat je een beter idee hebt hoe je het na de geboorte het beste kunt aanpakken en minder tijd kwijt bent met het uitvinden wat het handigste is. Gebruik als model bijvoorbeeld een pop of een een knuffel. Houd de mooiste foto's van de proefsessie ook in de buurt bij het 'echte werk', zodat je goed in je hoofd hebt hoe je het beste kan fotograferen.

Succes met het maken van een mooie baby foto!

silhouet geboortekaartjes tips babyfoto
dieren geboortekaartjes babyfoto maken tips
foliedruk geboortekaartjes tips babyfoto maken
basic geboortekaartjes tips babyfoto maken
trends geboortekaartjes babyfoto maken tips
budget geboortekaartjes tips babyfoto
geboortekaartjes zelf maken tips babyfoto