home > Papiersoorten van Blijkaartje

papiersoorten

De keuze van het papier is bepalend voor de sfeer en uitstraling van je kaart. Je kunt kiezen uit verschillende papiersoorten.

De standaard, luxe en premium papiersoorten hebben een meerprijs t.o.v. de basis papiersoorten. Voor onze luxere papiersoorten rekenen we een kleine toeslag per kaart. Dit varieert van €0,10 voor een klein enkel geboortekaartje tot €0,40 voor een grotere, dubbele kaart. Met de prijscalculator op onze kaartpagina's of in jouw eigen collectie kun je de exacte toeslag voor jouw kaartje berekenen!

TIP! bij de eerste drukproef die je bestelt, ontvang je voorbeelden van alle beschikbare papiersoorten.

Basis papiersoorten

Fotopapier | 300 grams
Stevig papier met éénzijdige hoogglans afwerking aan de buitenzijde, zeer geschikt voor kaarten met een foto. Door de glans afwerking van deze zijde is de kleur niet meer helder wit.

Zijdeglans | 300 grams
Een papiersoort met een matte glans en een wat gladder oppervlak. Wij gebruiken de 300 grams variatie waardoor je een heel stevig kaartje krijgt.

Coated karton | 300 grams  
Een papiersoort welke glad en stevig is met aan één zijde een silk toplaag. Deze papiersoort kan zowel gekozen worden bij een foliedruk kaart en een kaart zonder foliedruk. Ga je voor een kaartje met foliebedrukking, dan adviseren we je om onze pagina over foliedruk te lezen.

Standaard papiersoorten

Natuurkarton | 340 grams
Stevig, mat en hagelwit papier. Kleuren worden krachtig op dit papier, de achtergrond blijft helder wit. Wil je voor safe gaan? Dit papier past vrijwel bij elk kaart type en ontwerp en wordt daardoor het meest gekozen.

Biotop | 300 grams
Stevig en glad off-white papier, zonder optische witmakers. Ook wel gebroken wit. Dit fraaie papier is bovendien 100% chloorvrij gebleekt (TFC).

Luxe papiersoorten

Parelmoer | 290 grams
Alle kleuren krijgen op deze papiersoort een parelmoer effect. Mooi bij een ontwerp waarbij je ook wat lichtere tinten gebruikt. Lichtgrijs krijgt de uitstraling van zilver. En ook de kleur goud is prachtig om te zien. Goed te combineren met een zilveren, gouden of parelmoer envelop.

Oud-hollands | 300 grams
De onregelmatige structuur en horizontale lijnen in deze papiersoort geeft de kaarten net dat extra's. Het is net iets off-white waardoor het warm aandoet. Dit papiersoort is minder geschikt voor fijne lijnen of afbeeldingen, fijne of kleine lettertypes en ook minder geschikt voor volvlakken. Met een volvlak bedoelen wij een groot vlak in een gehele kleur. Op een niet gekleurde achtergrond zijn de horizontale lijnen en het reliëf, die kenmerkend zijn voor deze papiersoort, duidelijker zichtbaar.

Ivoor | 250 grams
Deze luxe papiersoort heeft een subtiele glans en een ivoren glitter. De papiersoort is stevig en iets off-white.

Linnen | 350 grams | alleen voor foliebedrukking
Linnen papier is een luxe stevig papier. Deze papiersoort heeft een heel licht structuurtje en is mat waardoor het erg luxe aanvoelt. Dit papiersoort is iets minder geschikt voor fijne lijnen of afbeeldingen, fijne of kleine lettertypes en ook minder geschikt voor volvlakken. Met een volvlak bedoelen wij een groot vlak in een gehele kleur. Ga je voor een kaartje met foliebedrukking, dan adviseren we je om onze pagina over foliedruk te lezen.

Echt kraftpapier | 350 grams
Echt kraftpapier heeft van zichzelf een bruine karton kleur en heeft een robuuste uitstraling. Echt kraftpapier voelt een beetje ruw aan en is een ietwat stuggere papiersoort en daardoor minder geschikt voor een gevouwen kaart. Ga je voor een kaartje gedrukt op echt kraftpapier, dan adviseren we je om onze pagina over kraftpapier te lezen.

Eco (duurzaam) papier | 300 grams
Ons duurzaam drukwerk wordt gedrukt op gerecycled papier (20% katoen en 80% gerecyclede vezels). Het duurzame (eco) papier heeft een geel/bruine kleur met zichtbare vezels. Het papier is echter niet ruw en heeft ook geen voelbare structuur. Ga je voor een kaartje gedrukt op duurzaam papier, dan adviseren we je om onze pagina over duurzaam papier te lezen.

Premium papiersoorten

Echt hout | 1 mm dik
Een kaartje gedrukt op echt hout is heel bijzonder. Het ontwerp wordt gedrukt op 1 mm dik berkenhout en er zijn drie formaten beschikbaar, namelijk 13 x 13 cm, 10 x 15 cm en 10 x 21 cm. Omdat berkenhout een natuurproduct is, kan er per badge een minimaal zichtbaar verschil in de uitstraling zitten. Ga je voor een kaartje gedrukt op echt hout, dan adviseren we je om onze pagina over drukwerk op hout te lezen.

Dik karton | 600 grams
Een mooi en stevig papiersoort met een dikte van 1 mm. Kaartjes op dik karton zijn geschikt voor enkele kaarten en hebben een matte uitstraling. Kaartjes gedrukt op dik karton zijn verkrijgbaar in de volgende formaten: 10 x 15 cm, 15 x 10 cm, 11 x 17 cm, 17 x 11 cm, 13 x 13 cm, 10 x 21 cm en 21 x 10 cm. Ga je voor een kaartje gedrukt op dik karton, dan adviseren we je om onze pagina over dik karton te lezen.

De prijs van de papiersoorten verschilt. Wil je weten wat jouw kaartjes kosten met een bepaalde papiersoort, gebruik dan de prijscalculator op onze kaartpagina's of in jouw eigen collectie.