home > Papiersoorten van Blijkaartje

papiersoorten standaard en luxe

De keuze van het papier is bepalend voor de sfeer en uitstraling van je kaart. Je kunt kiezen uit maar liefst 8 verschillende papiersoorten.

TIP! bij de drukproef van je kaart ontvang je voorbeelden van alle beschikbare papiersoorten.

standaard papiersoorten

Natuurkarton | 340 grams
Stevig en mat papier. Kleuren worden krachtig op dit papier, de achtergrond blijft helder wit. Wil je voor safe gaan? Dit papier past vrijwel bij elk kaart type en ontwerp en wordt daardoor het meest gekozen.

Biotop | 300 grams
Stevig en glad off-white papier, zonder optische witmakers. Dit fraaie papier is bovendien 100% chloorvrij gebleekt (TFC).

Fotokaart | 300 grams
Stevig karton met eenzijdige hoogglans afwerking, zeer geschikt voor kaarten met een foto. Door de glans afwerking van deze zijde is de kleur niet meer helder wit.

Zijdeglans | 300 grams
Een papiersoort met een matte glans en een wat gladder oppervlak. Wij gebruiken de 300 grams variatie waardoor je een heel stevig kaartje krijgt.

luxe papiersoorten

Yvory gold | 250 grams
Deze luxe papiersoort geeft zachte en pasteltinten een mooie warme glans. De papiersoort is stevig en iets off-white.

Parelmoer | 290 grams
Alle kleuren krijgen op deze papiersoort een parelmoer effect. Mooi bij een ontwerp waarbij je ook wat lichtere tinten gebruikt. Lichtgrijs krijgt de uitstraling van zilver. En ook de kleur goud is prachtig om te zien. Goed te combineren met een zilveren, gouden of parelmoer envelop.

Oud-hollands | 300 grams
De onregelmatige structuur en verticale lijnen in deze papiersoort geeft de kaarten net dat extra's. Het is net iets off-white waardoor het warm aandoet. Dit papiersoort is minder geschikt voor volvlakken. Met een volvlak bedoelen wij een groot vlak in een gehele kleur. Op een niet gekleurde achtergrond zijn de verticale lijnen en het reliëf, die kenmerkend zijn voor deze papiersoort duidelijker zichtbaar.

Echt kraftpapier | 350 grams
Echt kraftpapier heeft van zichzelf een bruine karton kleur en heeft een robuuste uitstraling. Echt kraftpapier voelt een beetje ruw aan en is een ietwat stuggere papiersoort en daardoor minder geschikt voor een gevouwen kaart. Ga je voor een kaartje gedrukt op echt kraftpapier, dan adviseren we je om onze pagina over kraftpapier te lezen.

foliedruk papiersoorten

Coated karton | 300 grams
Een papiersoort welke glad en stevig is met aan één zijde een silk toplaag. Deze papiersoort kan alleen gekozen worden bij een foliedruk kaart. Ga je voor een kaartje met foliebedrukking, dan adviseren we je om onze pagina over foliedruk te lezen.

De prijs van de papiersoorten verschilt. Wil je weten wat jouw kaartjes kosten met een papiersoort, bereken de prijs van jouw kaartjes.