home > Papiersoorten van Blijkaartje

papiersoorten standaard en luxe

De keuze van het papier is bepalend voor de sfeer en uitstraling van je kaart. Je kunt kiezen uit maar liefst 8 verschillende papiersoorten.

TIP! bij de drukproef van je kaart ontvang je voorbeelden van alle 8 papiersoorten.

standaard papiersoorten

Natuurkarton | 340 grams
Stevig en mat papier. Kleuren worden krachtig op dit papier, de achtergrond blijft helder wit. Wil je voor safe gaan? Dit papier past vrijwel bij elk kaart type en ontwerp en wordt daardoor het meest gekozen.

Biotop | 300 grams
Stevig en glad off-white papier, zonder optische witmakers. Dit fraaie papier is bovendien 100% chloorvrij gebleekt (TFC).

Fotokaart | 300 grams
Stevig karton met eenzijdige hoogglans afwerking, zeer geschikt voor kaarten met een foto. Door de glans afwerking kan de kleur van deze zijde is het niet meer helder wit.

Zijdeglans | 300 grams
Een papiersoort met een matte glans en een wat gladder oppervlak. Wij gebruiken de 300 grams variatie waardoor je een heel stevig kaartje krijgt.

luxe papiersoorten

Yvory gold | 250 grams
Deze luxe papiersoort geeft zachte en pasteltinten een mooie warme glans. De papiersoort is stevig en iets off-white.

Parelmoer | 290 grams
Alle kleuren krijgen op deze papiersoort een parelmoer effect. Mooi bij een ontwerp waarbij je ook wat lichtere tinten gebruikt. Lichtgrijs krijgt de uitstrating van zilver. En ook de kleur goud is prachtig om te zien. Goed te combineren met een zilveren, gouden of parelmoer envelop.

Oud-hollands | 300 grams
De onregelmatige structuur in deze papiersoort geeft de kaarten net dat extra's. Het is net iets off-white waardoor het warm aandoet.

foliedruk papiersoorten

Coated karton | 300 grams
Een papiersoort welke glad en stevig is met aan één zijde een silk toplaag. Deze papiersoort kan alleen gekozen worden bij een foliedruk kaart.

De prijs van de papiersoorten verschilt. Wil je weten wat jouw kaartjes kosten met een papiersoort, bereken de prijs van jouw kaartjes.

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: