Papiersoorten van Blijkaartje

papiersoorten

De keuze van het papier is bepalend voor de sfeer en uitstraling van je kaart en van invloed op de kleur van het drukwerk. Je kunt kiezen uit verschillende papiersoorten.

Let op: wil je graag de uiteindelijke set kaarten op een andere papiersoort bestellen dan de bestelde drukproef? Dan raden wij altijd eerst een nieuwe drukproef aan. De kleuren kunnen namelijk op de verschillende papiersoorten anders uitvallen.

De luxe en premium papiersoorten hebben een meerprijs t.o.v. de basis papiersoorten. Voor onze luxere papiersoorten rekenen we een kleine toeslag per kaart. Dit varieert van €0,10 voor een klein enkel geboortekaartje tot €0,40 voor een grotere, dubbele kaart. Met de prijscalculator op onze kaartpagina's of in jouw eigen collectie kun je de exacte toeslag voor jouw kaartje berekenen!

TIP! Bij de eerste drukproef die je bestelt, ontvang je voorbeelden van de meest gekozen papiersoorten.

Basis papiersoorten

Fotopapier | 300 grams
Stevig papier met éénzijdige hoogglanzend laminaat aan de buitenzijde, zeer geschikt voor kaarten met een foto. Door de hoogglans afwerking van deze zijde is de kleur niet meer helder wit. LET OP: dit papiersoort heeft een extra productiedag.

Zijdeglans | 300 grams
Een papiersoort met een matte glans en een wat gladder oppervlak. Wij gebruiken de 300 grams variatie waardoor je een heel stevig kaartje krijgt.

Coated karton | 300 grams | voor foliedruk kaarten en kaarten zonder folie | voor gestanste kaarten
Een papiersoort welke glad en stevig is met aan één zijde een silk toplaag. Deze papiersoort kan zowel gekozen worden bij een foliedruk kaart en een kaart zonder foliedruk. Ga je voor een kaartje met foliebedrukking, dan adviseren we je om onze pagina over foliedruk te lezen. Voor bijzondere vormen en uitgestanste kaarten zoals labelkaarten en pocketfolds gebruiken we dit papiersoort.

Duurzame papiersoorten

Eco (duurzaam) papier | 300 grams
Dit eco papier wordt gedrukt op gerecycled papier (20% katoen en 80% gerecyclede vezels). Het duurzame (eco) papier heeft een geel/bruine kleur met zichtbare vezels. Het papier is echter niet ruw en heeft ook geen voelbare structuur. Ga je voor een kaartje gedrukt op duurzaam papier, dan adviseren we je om onze pagina over duurzaam papier te lezen.

Tulpenbollen papier | 250 grams
Dit papiersoort bestaat voor 20% uit tulpenbollen, aangevuld met houtvrije cellulose en is een 100% Nederlands product. Dit papier is beige en heeft duidelijk zichtbare vlokken en vezels. Aangezien het een natuurlijk product is kan er een uitstraling- en kleurverschil zitten tussen verschillende oplages van drukwerk. Leuk weetje; in plaats van de overproductie van tulpenbollen te vernietigen, worden deze tulpenbollen verkleind, vermengd en tot papier gemaakt. Ga je voor een kaartje gedrukt op duurzaam papier, dan adviseren we je om onze pagina over duurzaam papier te lezen.

Circle | 300 grams
Dit papiersoort is een gerecycled papiersoort met zichtbare vezels. Dit papiersoort heeft een gladde toplaag en heeft een grijze ondertoon. Ga je voor een kaartje gedrukt op duurzaam papier, dan adviseren we je om onze pagina over duurzaam papier te lezen.

Valorise papier | 250 grams
Dit papiersoort is gemaakt van tomatenplanten is offwhite en heeft subtiel zichtbare vlokken en vezels. Aangezien het een natuurlijk product is kan er een uitstraling- en kleurverschil zitten tussen verschillende oplages van drukwerk. Leuk weetje; in plaats van de restproductie van de tomatenplanten na de oogst te vernietigen, worden de planten verkleind, vermengd en tot papier gemaakt. Ga je voor een kaartje gedrukt op duurzaam papier, dan adviseren we je om onze pagina over duurzaam papier te lezen.

Luxe papiersoorten

Natuurkarton | 340 grams
Stevig, mat en hagelwit papier. Kleuren worden krachtig op dit papier, de achtergrond blijft helder wit. Wil je voor safe gaan? Dit papier past vrijwel bij elk kaart type en ontwerp en wordt daardoor het meest gekozen.

Biotop | 300 grams
Stevig en glad off-white papier, zonder optische witmakers. Ook wel gebroken wit. Dit fraaie papier is bovendien 100% chloorvrij gebleekt (TFC).

Parelmoer | 290 grams
Alle kleuren krijgen op deze papiersoort een parelmoer effect. Mooi bij een ontwerp waarbij je ook wat lichtere tinten gebruikt. Lichtgrijs krijgt de uitstraling van zilver. En ook de kleur goud is prachtig om te zien. Goed te combineren met een zilveren, gouden of parelmoer envelop.

Oud-hollands | 300 grams
De onregelmatige structuur en horizontale lijnen in deze papiersoort geeft de kaarten net dat extra's. Het is net iets off-white waardoor het warm aandoet. Dit papiersoort is minder geschikt voor fijne lijnen of afbeeldingen, fijne of kleine lettertypes en ook minder geschikt voor volvlakken. Met een volvlak bedoelen wij een groot vlak in een gehele kleur. Op een niet gekleurde achtergrond zijn de horizontale lijnen en het reliëf, die kenmerkend zijn voor deze papiersoort, duidelijker zichtbaar.

Tintoretto | 300 grams
Een hoogwaardige papiersoort, stevig en warm wit met een lichte structuur. Dit mooie (nieuwe) papiersoort is voor heel veel ontwerpen een goede optie. Door de warm witte kleur en de lichte structuur krijgt de kaart een rustige en klassieke uitstraling. De grofheid van dit papiersoort zit tussen linnen (lichte structuur) en oud-hollands (grof structuur) in.

Linnen | 300 grams | voor foliedruk kaarten en kaarten zonder folie | voor gestanste kaarten
Linnen papier is een luxe stevig papier. Deze papiersoort heeft een heel licht structuurtje en is mat waardoor het erg luxe aanvoelt. Dit papiersoort is iets minder geschikt voor fijne lijnen of afbeeldingen, fijne of kleine lettertypes en ook minder geschikt voor volvlakken. Met een volvlak bedoelen wij een groot vlak in een gehele kleur. Ga je voor een kaartje met foliebedrukking, dan adviseren we je om onze pagina over foliedruk te lezen.

Soft touch | 300 grams | kaarten zonder folie | voor gestanste kaarten
Soft touch papier is een mat gelamineerd papiersoort met een fluweelzachte coating. Hierdoor wordt het kaartje extra chique! Door de warme ondertoon van dit papiersoort, krijgen de kaarten een mooie en warme uitstraling. LET OP: dit papiersoort heeft een extra productiedag.

Kalkpapier | 150 grams | met of zonder folie
Kalkpapier is een semi transparant papiersoort die je bij ons alleen kunt gebruiken als een cover voor een achterkaart. Omdat dit papiersoort erg dun is kun je het niet gebruiken als een losstaand kaartje. We raden daarom altijd aan om dit kaartje te bestellen in combinatie met de achterkaart.

Echt kraftpapier | 350 grams
Echt kraftpapier heeft van zichzelf een bruine karton kleur en heeft een robuuste uitstraling. Echt kraftpapier voelt een beetje ruw aan en is een ietwat stuggere papiersoort en daardoor minder geschikt voor een gevouwen kaart. Ga je voor een kaartje gedrukt op echt kraftpapier, dan adviseren we je om onze pagina over kraftpapier te lezen.

Premium papiersoorten

Echt hout | 1 mm dik
Een kaartje gedrukt op echt hout is heel bijzonder. Het ontwerp wordt gedrukt op 1 mm dik berkenhout en er zijn drie formaten beschikbaar, namelijk 13 x 13 cm, 10 x 15 cm en 10 x 21 cm. Omdat berkenhout een natuurproduct is, kan er per badge een minimaal zichtbaar verschil in de uitstraling zitten. Ga je voor een kaartje gedrukt op echt hout, dan adviseren we je om onze pagina over drukwerk op hout te lezen.

Papiersoorten geschikt voor folie & hoogglans

Coated karton | 300 grams | ook voor kaarten zonder foliedruk   | voor uitgestanste kaarten
Een papiersoort welke glad en stevig is met aan één zijde een silk toplaag. Deze papiersoort kan zowel gekozen worden bij een foliedruk kaart en een kaart zonder foliedruk. Ga je voor een kaartje met foliebedrukking, dan adviseren we je om onze pagina over foliedruk te lezen. Wil je een kaartje met hoogglans kleuren, oftewel spot UV? Bekijk dan onze informatie pagina over hoogglans ofwel spot UV.

Linnen | 300 grams | voor foliedruk kaarten en kaarten zonder folie | voor uitgestanste kaarten
Linnen papier is een luxe stevig papier. Deze papiersoort heeft een heel licht structuurtje en is mat waardoor het erg luxe aanvoelt. Dit papiersoort is iets minder geschikt voor fijne lijnen of afbeeldingen, fijne of kleine lettertypes en ook minder geschikt voor volvlakken. Met een volvlak bedoelen wij een groot vlak in een gehele kleur. Ga je voor een kaartje met foliebedrukking, dan adviseren we je om onze pagina over foliedruk te lezen. Wil je een kaartje met hoogglans kleuren, oftewel spot UV? Bekijk dan onze informatie pagina over hoogglans of wel spot UV.

Mat coated karton | 300 grams | voor uitgestanste kaarten
Mat coated karton is een stevig papiersoort met een matte toplaag. Door de 'aaibare' uitstraling is dit een papiersoort dat net wat luxer oogt als bijvoorbeeld coated karton. Ga je voor een kaartje met foliebedrukking, dan adviseren we je om onze pagina over foliedruk te lezen. Wil je een kaartje met hoogglans kleuren, oftewel spot UV? Bekijk dan onze informatie pagina over hoogglans ofwel spot UV.

Kalkpapier | 150 grams | met of zonder folie
Kalkpapier is een semi transparant papiersoort die je bij ons alleen kunt gebruiken als een cover voor een achterkaart. Omdat dit papiersoort erg dun is kun je het niet gebruiken als een losstaand kaartje. We raden daarom altijd aan om dit kaartje te bestellen in combinatie met de achterkaart.

De prijs van de papiersoorten verschilt. Wil je weten wat jouw kaartjes kosten met een bepaalde papiersoort, gebruik dan de prijscalculator op onze kaartpagina's of in jouw eigen collectie.