Foliedruk kaarten maken | Blijkaartje.nl

kaarten met foliedruk maken

Op onze website hebben we een collectie foliedruk kaartjes voor o.a. geboorte-, trouw- en kerstkaarten. We zijn trots dat we de foliekaarten via een geautomatiseerd proces kunnen aanbieden. Het is uniek dat we folie zelf kunnen toepassen in de ontwerptool! Folie is een extra afwerking, welke na het drukken van de kaart door een andere machine op de kaart wordt aangebracht. Het geeft de kaart een unieke en luxe uitstraling. Je kunt kiezen uit 1 van de volgende kleuren folie: goudfolie – zilverfolie – roséfolie - zwartfolie. Sinds kort hebben we een nieuwe folie aan onze collectie toegevoegd, namelijk: Holografisch. Ook kun je er voor kiezen om je kaartje enkelzijdig of dubbelzijdig met folie te laten drukken. Naast de speciale collectie met foliedruk kaartjes, kun je ook een ander ontwerp uit onze collectie kiezen waarop geen folie is toegepast. Neem contact met ons op en laat weten welke elementen je in foliedruk wilt hebben. Dan passen wij dit ontwerp graag voor je aan met foliedruk.

Hulp nodig bij een foliedruk kaartje ? Ontwerpen is ons vak, daarom helpen wij jou gratis met het aanpassen van de kaart.

foliedruk kaartjes collecties

Foliedruk geboortekaartjes
Foliedruk trouwkaarten
foliekaart maken

Werkwijze folie collectie

Je kunt een kaart kiezen uit onze folie collectie. De belangrijkste elementen op de kaart hebben we beschikbaar gemaakt voor foliedruk. De door ons voorgestelde foliekleur kun je zelf wijzigen via het kleurenpallet. Let op: wanneer je 1 element aanpast naar een ander kleur, worden álle folie elementen op de kaart hierop aangepast. Je kunt ook een folie element omkleuren naar een reguliere kleur. Wil je andere elementen op de kaart met foliedruk? Laat het ons weten en wij passen dit graag voor je aan!

Werkwijze regulier drukwerk waarop je graag foliedruk wilt toepassen

Heb je een leuk ontwerp gezien welke niet in onze foliecollectie staat en wil je elementen op dit kaartje graag met foliedruk? Kies je favoriete kaartje uit en neem contact met ons op. Laat ons weten welke elementen je in foliedruk wilt hebben. Dan passen wij het ontwerp voor je aan. Houd er wel rekening mee dat dit dan invloed heeft op de prijs van het kaartje.

Papiersoort foliedruk

Foliekaarten worden gedrukt op coated karton, mat coated karton en op linnen. Coated karton is een gladde en stevige papiersoort met een silk toplaag aan beide zijden (300 grams). Mat coated karton (300 grams) is een stevig papiersoort met een matte toplaag. Door de 'aaibare' uitstraling is dit een papiersoort dat net wat luxer oogt als bijvoorbeeld coated karton. Linnen papier is een luxe, stevig papier. De regelmatige structuur en verticale lijnen in deze papiersoort geeft de kaarten echt iets extra's (300 grams).

Minimum oplage foliedruk

Vanwege het speciale, kostbare drukproces voor foliedruk kaartjes hanteren we een minimum oplage van 5 stuks. Uiteraard kun je wel een proefdruk van je kaart met folie bestellen. Bestel je meerdere kaartontwerpen, bijvoorbeeld voor de daggasten een andere kaart dan voor de avondgasten, dan geldt per kaartontwerp het minimale aantal van 5 stuks.

Drukproef met foliedruk

De eerste drukproef kost € 2,50. Daarna betaal je de stuksprijs per kaart.

Prijzen foliedruk

Wil je graag weten wat de prijzen zijn van onze foliekaarten? Op de pagina waar jouw favoriete kaartje staat, vind je de prijs. Deze verschilt namelijk per formaat. We werken met een prijsstaffel. Hoe meer kaartjes je bestelt, hoe minder je per kaartje betaalt. Bekijk de staffel door op het 'i-tje' te klikken onderaan de pagina. Belangrijk: we hanteren twee prijzen voor kaarten met foliedruk. Folie op alleen de buitenzijde (dit noemen we enkelzijdig foliedruk) en folie op alle zijdes van de kaart (dit noemen we dubbelzijdig foliedruk). De hoeveelheid folie op een zijde heeft geen invloed op de prijs.

Enkelzijdige of dubbelzijdige folie bedrukking

Enkelzijdige folie bedrukking: wanneer het kaartje plat ligt (met of zonder vouw), dan zit de folie aan de voorzijde óf de achterzijde. Dubbelzijdige folie bedrukking: wanneer het kaartje plat ligt (met of zonder vouw), dan zit de folie aan de voorzijde én de achterzijde.

Levertijden

Kaarten met foliedruk hebben een extra bewerking nodig. Folie is een extra afwerking welke na het drukken van de kaart door een andere machine op de kaart wordt aangebracht. Foliebedrukking heeft een langere productietijd. Spoed is niet mogelijk met foliekaarten, het proces is niet te versnellen of te onderbreken.

Goed om te weten

  • • De productietijd is 1 à 2 werkdagen extra t.o.v. regulier drukwerk.
  • • Je kunt 1 foliekleur gebruiken in de kaart.
  • • Gebruik geen lettertypes of afbeeldingen met te dunne lijnen, de folie kan gaan doorvloeien.
  • • Gebruik van lettertypes of afbeeldingen met 'gebroken stukjes' raden we af; hierdoor heeft de folie kans om door te vloeien.
  • • Laat de folie elementen niet doorlopen over de snijrand en plaats deze ook niet kort op de rand. Dit gaat niet goed bij de bedrukking, want de folie wordt op 1 mm van de rand afgebroken.
  • • Bestel altijd eerst een drukproef van je kaartje.
  • • Twijfel je over de opmaak of kun je onze hulp gebruiken? We helpen je er graag bij!

Wist je dat je ook een leuke wenskaart kunt versturen met foliebedrukking?