Geboortegedichtje tweeling verzinnen en maken | Blijkaartje

Geschreven door Amber Lientz    |   11 november 2023   |   Leestijd 5 minuten


geboortegedichtje tweeling blog

Geboortegedichtje tweeling

Kan jij niet wachten totdat jouw tweeling eindelijk op de aardbol staat en vul jij je tijd dan maar met talloze strofes op papier? In de vorm van een toepasselijk geboortegedichtje tweeling dat de pret beslist niet drukt? Laat jouw dichterskunsten dan mooi tot uiting komen en verras iedereen om je heen met een geboortegedichtje tweeling uit de losse pols.

Wanneer begin je met een geboortegedichtje tweeling?

Misschien heb je al een hele stapel gedichtjes voor je neus liggen die jammer genoeg stuk voor stuk in de prullenbak belanden. Het neemt in ieder geval wat tijd in beslag om zowel een gedichtje te verzinnen als een kaartje te maken en deze vervolgens te laten drukken.

Dus, wanneer begin je nu eigenlijk met een geboortegedichtje tweeling? Aangezien tweelingen vaak wat eerder geboren worden dan de uitgerekende datum, kun je ze maar beter voor zijn. Dat scheelt weer wat stress. Een kaartje waarin je de geboorte van jullie tweeling aankondigt, wordt vaak acht weken van tevoren geregeld. Op die manier heb je voldoende tijd om de proefdruk te controleren en eventuele wijzigingen in het geboortegedichtje tweeling aan te passen.

Andere dichters in spé zien het weer als een inspirerende bezigheid om juist direct na de bevalling van een tweeling aan het dichten te slaan. De roze wolk kan immers wonderen doen! De keuze is in ieder geval aan jou. Je kunt ook een geboortegedichtje tweeling aan de uitnodiging voor het kraambezoek toevoegen!

Het perfecte geboortegedichtje voor jouw twee kleintjes

Terwijl de een er vrolijk op los rijmt, blijft de ander bij elke regel stokken. Een geboortegedichtje voor een tweeling is sowieso een mooi gebaar. Om je een handje te helpen kun je alvast wat inspiratie putten uit de volgende voorbeelden. Misschien staat er wel een gedichtje tussen die de geboorte van jullie tweeling precies onder woorden brengt.

 • Twee paar oogjes
  kijken ons aan.
  Wij weten het zeker
  Wonderen bestaan!

 • Tegelijk op deze wereld
  Maar allebei uniek
  Een eigen plekje in het leven
  Willen wij jullie met liefde geven

 • In gedachte, het idee
  Het is een wonder
  Het zijn er twee!

 • Eén is al uniek,
  twee een dubbel wonder.
  Dat we jullie mochten krijgen,
  vinden we heel bijzonder!

 • De ooievaar kwam met twee mandjes
  En bracht ons twee kindjes met piepkleine handjes.

 • Bewondering, verwondering
  zo hulpeloos en klein
  wij zijn intens gelukkig
  jullie papa en mama te mogen zijn

Zet het geboortegedichtje op een kaartje geboorte tweelingen

Bekijk ook de geboortekaartjes tweeling eens. Deze kaartjes zijn speciaal voor de komst van een tweeling ontworpen. Je kunt de kaartjes toespitsen op de geboorte van twee meisjes of twee jongens. Misschien verwachten jullie wel een jongen én een meisje! Bij Blijkaartje kun je het ontwerp van de kaart helemaal naar wens vormgeven. Met de online editor kun je zowel de kaart als het gedichtje iets eigens meegeven. Verander de stijl, het lettertype en de kleuren of voeg een leuke babyfoto toe!

Meer geboortenieuws: één of twee kaartjes?

Als het geboortegedichtje tweeling eenmaal af is en het kaartje leuk ontworpen kun je verder nieuws uit de doeken doen. Bedenk ook alvast of je één of twee kaartjes wilt versturen. De volgende informatie kun je in ieder geval nog op het kaartje kwijt:
- Leuke weetjes over de tweeling, zoals namen, geboortetijd, het gewicht en de eventuele lengte
- Het adres, de bezoektijden en een telefoonnummer

Geboortegedichtjes voor tweelingen met special effect

Sommige ouders willen de geboorte van hun tweeling met twee losse geboortegedichtje en -kaartjes onderstrepen. Dat kan! Bekijk de optie van een labelkaart eens. Labelkaartjes zijn twee aparte kaartjes die goed op elkaar aansluiten en toch iets eigens hebben. Net als jullie tweeling dus! Wist je overigens al dat een geboortedichtje voor een tweeling extra glimmend kan worden? Bekijk de kaartjes met foliedruk maar eens. Foliedruk voorziet jouw kaarten van glimmende special effects. Het is maar net waar je voorkeur ligt. Neem gerust contact op met onze professionele ontwerpers en bespreek de mogelijkheid qua tekst en opmaak.


Naar geboortekaartjes overzicht Meer leuke blogs lezen

Tweeling kaartjes geboorte in verschillende thema's en stijlen

Wil je alvast wat inspiratie op doen voor de uiteindelijke kaart voor jullie speciale dag? We hebben heel veel verschillende thema's en stijlen. Er zit vast iets voor jullie bij. Eventueel kan de kaart ook ontworpen worden in de stijl van de save the date kaart.

tweeling silhouet geboortekaartjes
tweeling dieren geboortekaartjes
tweeling foliedruk geboortekaartjes
tweeling basic geboortekaartjes
tweeling trends geboortekaartjes
tweeling budget geboortekaartjes
tweeling geboortekaartjes zelf maken