Welk lettertype geboortekaartje? | Blijkaartje

Geschreven door Amber Lientz | 22 september 2023 | Leestijd 6 minuten


Lettertype geboortekaartje

lettertype geboortekaartjes informatie blog Lettertype geboortekaartje blog informatie

Je ontvangt een leuk lettertype geboortekaartje, scant gauw even het handschrift en probeert (onbewust) bepaalde (karakter)eigenschappen te ontfutselen. Aangezien het handschrift van jullie pasgeboren kind nog een raadsel is en aanvankelijk in de kinderschoenen staat, kun je net zo goed met grafische letters een eigen draai aan geboortekaartjes geven. Met lettertype geboortekaartjes schemert er sowieso iets van jullie stijl, smaak (en misschien wel karakter) doorheen!

Lettertype geboortekaartje kiezen

Wanneer je zelf de lettertypes voor geboortekaartjes wilt bepalen kun je in principe alle kanten op. Bij Blijkaartje heb je immers ruime keuze uit verschillende lettertypes. Van sierlijk en strak tot stoer en speels. Start bijvoorbeeld met een blanco kaart of geboortekaartjes die helemaal van nu zijn. Vervolgens kun je het lettertype van de geboortekaartjes geheel naar smaak en wens aanpassen.

Hoe? Via de online ontwerptool van Blijkaartje. Daar vind je onder andere vierkant gevouwen of staand gevouwen kaarten. Ook lettertype geboortekaartjes met aparte vormen behoren tot de mogelijkheid. Verdiep je naast kleuren en designs dus ook eens in het lettertype en bestel een drukproef voor een glimp van jouw ontwerp

Iettertype voor geboortekaartje blog

Font geboortekaartje

Heb je al een idee welk font geboortekaartje goed bij jullie smaak en stijl past? Er is ruime keuze uit verschillende letters. Handgeschreven lettertypes lijken net kleine tekeningen, terwijl kalligrafische lettertypes erg sierlijk en krullerig ogen. Strakke letters hebben iets stoers en zelfverzekerds. Vergeet bij de keuze voor een font geboortekaartje ook de grootte van een lettertype niet. Fontgrootte 10 tot 12 is het meest gebruikelijke font.

Ook de stijl van de letter kan een verschil maken. Daarvoor hoef je echt niet in te zoomen met een loop, want het onderscheid zit hem al in lichte letters, dikgedrukte letters of schuin geplaatste letters.

lettertype geboortekaartje pocketfold

Geboortekaartje typografie

Tot slot speelt de typografie van een geboortekaartje een rol, zoals de afstand tussen letters, witregels en verdere opmaak. Moet je nu een échte designer zijn om dit picobello op orde te hebben? Niet als je voor lettertype geboortekaartjes van Blijkaartje kiest! Maak sowieso een kopie van je ontwerp en zet het hulpraster van de ontwerpmodule aan. Hierdoor kun je het midden van de tekst beter inschatten. Je kunt ook de grootte van lettertypes en de kleur van lettertype geboortekaartjes aanpassen. Zelfs de veiligheidsmarge (rand) van de kaart is dan duidelijk zichtbaar. Dus: geboortekaartjes zelf ontwerpen hoeft niet moeilijk te zijn met een geboortekaartje typografie!

lettertype geboortekaartjes

Lettertypes voor geboortekaartjes

Het lettertype van geboortekaartjes verklapt indirect iets over jullie smaak. Het is eigenlijk net een handschrift dat iets over je karakter vertelt. Zo zouden grote letters voor extraverte mensen staan die graag gehoord of gezien willen worden, terwijl kleine letters iets over focus en concentratie vertellen. Als je naar de lettertypes op geboortekaartjes kijkt, bestaan er een aantal lettertypes die vaak terugkomen, waaronder:
➜ Handgeschreven letters
➜ Kalligrafische letters
➜ Strakke letters
➜ Speelse letters
➜ Retro letters

.

Nog wat laatste tips

Velen houden van rustige, maar mooi ogende lettertype geboortekaartjes en kiezen daarom twee of maximaal drie lettertypes. Bij twijfel kun je de opmaak van het ontwerp (al dan niet uit de kaartencollectie) samen met een ontwerper van Blijkaartje finetunen. Hierdoor weet je zeker dat alle technische punten, zoals de uitlijning en het tekstverloop, in orde zijn.Kijk bij de keuze voor een bepaald font ook eens naar de lengte van de naam op het geboortekaartje. Begrijpelijk dat je blij bent met de geboorte van je kindje, maar te grote letters in bold die het hele kaartje overschreeuwen zijn wellicht wat to much. Te kleine of te lichte letters maken het geboortenieuws wel heel subtiel. Maar ook hier geldt: over smaak valt niet te twisten. Test het ontwerp gewoon vooraf met een proefdruk of laat het font geboortekaartje gratis controleren


Geboortekaartje font verzenden

Is het ontwerp van je geboortekaartje af en heb je het gewenste lettertype gevonden? Dan kun je het kaartje eventueel nog wat extra’s meegeven. Wat dacht je bijvoorbeeld van vrolijke sluitstickers in een leuke print of kleur, lakzegels voor op de envelop of een bepaalde papiersoort waardoor de lettertypes voor geboortekaartjes bijzonder mooi tot hun recht komen?

Het verzenden van de kaartjes gaat snel en makkelijk via de verzendservice van Blijkaartje. Je geboortekaartjes worden namelijk meteen vanuit de drukker naar je toegestuurd. Let op: kaartjes met extra’s zoals sluitzegels en strikjes kunnen helaas niet met behulp van de verzendservice verzonden worden. Lettertype geboortekaartje kiezen? Bij Blijkaartje zit je helemaal goed.

Geboortekaartjes voor jouw kleintje

Wij hebben bij Blijkaartje heel veel verschillende stijlen en thema's geboortekaartjes. Of je nu op zoek bent naar een basic ontwerp of een geboortekaartje met bloemen of juist stoere dino's... Je vindt het bij Blijkaartje. We staan voor je klaar om je te helpen om het geboortekaartje van je dromen te maken!

Naar geboortekaartjes Meer leuke blogs lezen