Kaarten met spot uv ofwel hoogglans maken | Blijkaartje

kaarten met spot-UV ofwel hoogglans maken

Spot-UV is een luxe hoogglans afwerking die je zelf op je kaartje kan toevoegen. Het is een glanzende lak die je op een bepaald deel van het ontwerp kunt plaatsen om het extra te laten opvallen. In ons kleurenpalet staan een aantal standaard hoogglans kleuren, maar je kunt elke gewenste kleur aan je kaart ontwerp toevoegen. Het is zelfs mogelijk om meerdere hoogglans kleuren op 1 kaart te laten drukken.

Wil jij graag spot-UV ofwel hoogglans op je kaartje plaatsen, maar heb je hier hulp bij nodig? We staan voor je klaar!

bekijk onze collecties

geboortekaartjes
trouwkaarten
uitnodigingen
jubileumkaarten
Zakelijke kaarten
Verhuiskaarten
Zwangerschapsaankondiging
Kaarten zelf ontwerpen

Werkwijze spot-UV

Je kunt elke kaart kiezen uit onze collectie. Kies zelf welk deel van het ontwerp je graag in hoogglans, ofwel spot-UV, wilt laten drukken. Dit kun je doen door in het kleurenpalet te kiezen voor: hoogglans kleuren. We hebben een aantal standaard kleuren voor je klaargezet, maar wil je je eigen kleur bepalen? Klik dan bij hoogglans kleuren op het plusje en kies jouw favoriete kleur!

Papiersoorten voor spot-UV ofwel hoogglans

Kaarten waarop je graag spot-UV wilt laten drukken worden gedrukt op coated karton, linnen en op mat coated karton. Coated karton is een gladde en stevige papiersoort met een silk toplaag aan beide zijden (300 grams). Mat coated karton is een stevig papiersoort met een matte toplaag (300 grams). Linnen is een luxe, stevig papier. De regelmatige structuur en verticale lijnen in deze papiersoort geven de kaarten echt iets extra's (300 grams).

spot-UV kaarten bestellen

Voor alle kaarten geldt een minimale bestelhoeveelheid van 5 kaarten, dus ook voor kaarten met spot-UV. Je kunt natuurlijk wel eerst een drukproef bestellen van jouw ontwerp!

Prijs van een drukproef met spot-UV

Voor de eerste drukproef betaal je € 2,50. Daarna betaal je de stuksprijs per kaart.

prijzen van kaartjes met spot-UV

Wil je graag weten wat de prijzen zijn van kaarten met hoogglans? Op de pagina waar jouw favoriete kaartje staat, vind je de prijs. Deze verschilt namelijk per formaat. We werken met een staffelkorting. Hoe meer kaartjes je bestelt, hoe minder je per kaartje betaalt. Bekijk de staffel door op het 'i-tje' te klikken onderaan de pagina. Belangrijk: we hanteren twee prijzen voor kaarten met spot-UV ofwel hoogglans. Spot-UV op alleen de buitenzijde (dit noemen we enkelzijdig) en spot-UV op alle zijdes van de kaart (dit noemen we dubbelzijdig). De hoeveelheid spot-UV op één zijde heeft geen invloed op de prijs.

enkelzijdige of dubbelzijdige hoogglans bedrukking

Enkelzijdige bedrukking van de hoogglans kleur ofwel spot-UV: wanneer het kaartje plat ligt (met of zonder vouw), dan zit de hoogglans aan de voorzijde óf de achterzijde. Dubbelzijdige bedrukking van de hoogglans kleur ofwel spot-UV: wanneer het kaartje plat ligt (met of zonder vouw), dan zit de hoogglans aan de voorzijde én de achterzijde.

Levertijden van spot-UV kaarten

Kaarten met spot-UV hebben een extra bewerking nodig. Spot-UV ofwel hoogglans is een extra afwerking welke na het drukken van de kaart door een andere machine op de kaart wordt aangebracht en daarom een langere productietijd heeft. Spoed is helaas niet mogelijk, het proces is helaas niet te versnellen of te onderbreken.

Goed om te weten

  • • De productietijd is 1 à 2 werkdagen extra t.o.v. regulier drukwerk.
  • • Je kunt meerdere hoogglans (spot-UV) kleuren gebruiken op de kaart.
  • • Hoogglans (spot-UV) wordt het mooist gedrukt op papiersoorten linnen en mat coated karton. Coated karton heeft al een glanzende silk toplaag waardoor het effect iets weg kan vallen.
  • • Gebruik geen lettertypes of afbeeldingen met te dunne lijnen. Kies juist voor lettertypes met dikke lijnen, hierdoor komt de hoogglans goed tot zijn recht.
  • • Gebruik geen lettertypes of afbeeldingen met 'gebroken stukjes'.
  • • Laat de hoogglans ofwel spot-UV elementen niet doorlopen over de snijrand en plaats deze ook niet kort op de rand. Dit gaat niet goed bij de bedrukking, want spot-UV wordt op 1 mm van de rand afgebroken.
  • • Bestel altijd eerst een drukproef van je kaartje.
  • • Twijfel je over de opmaak of kun je onze hulp gebruiken? We helpen je er graag bij!