Save the date kaarten maken? Hier lees je hoe! | Blijkaartje

Geschreven door Amber Lientz | 8 december 2023 | Leestijd 8 minuten


Save the date kaarten maken

Save the date kaarten maken blog Save the date kaarten maken blog

Save the date kaarten maken is een leuk idee! En save the date uitnodiging maken is bovendien erg handig. De gasten op jullie bruiloft kunnen een specifieke datum vrijhouden en jullie kunnen de aanstaande bruiloft in alle rust plannen. Bovendien is creatieve save the date kaarten maken een leuke manier om vooraf een tipje van de sluier mee te geven! Bekijk ook alvast wat trouwkaarten en maak ze net zo mooi als de save the date kaarten uit de collectie

Save the date kaarten maken en trouwnieuws aankondigen

Trouwen is een spannende gebeurtenis. Er komt van alles bij kijken en voor je het weet staat je toekomstige man of vrouw al met een ring voor je neus. Wel zo fijn als iedereen bij dit moment aanwezig is en die geliefde broer of betekenisvolle vrienden niet ergens in een ver vakantieoord vertoeven. Gelukkig bestaat er een creatieve oplossing voor deze onverhoopte situatie, namelijk: save the date kaarten maken! Door save the date kaarten te maken − en deze ruim van tevoren te versturen − geef je een duidelijk signaal af: houd deze datum vrij! Start ruim op tijd met save the date kaarten maken en verstuur ze zodra jullie trouwdatum definitief is.

Save the date uitnodiging maken

Bij Blijkaartje vind je een ruime collectie kaarten die het save the date uitnodiging maken tot een waar feest maken! Bedenk alvast of jullie het overige drukwerk, zoals trouwkaarten, menukaarten of labels in hetzelfde jasje willen steken. Een trouwkaart wordt uiteraard in een later stadium verstuurd, dus aan jullie de eer om je op het save the date kaarten maken te storten. Een save the date kaart schuift niets onder stoelen of banken, het draait namelijk om de datum die direct in het oog springt. Jullie namen, de locatie en een klein persoonlijk tekstje zal de save the date kaart ook sieren.

Kan ik mijn save the date kaarten zelf maken?

Jazeker! Wil je zelf een save the date uitnodiging maken, dan kan dat. Save the date kaarten zelf maken is een goed plan.  Misschien heb je wel een specifiek ontwerp uit de collectie gezien, waarvan je de lettertypes, afbeeldingen of kleuren wilt veranderen. Bekijk in dat geval de online editor eens. Met deze handige ontwerptool kun je save the date kaarten zelf maken en precies zo aanpassen als jij dat wil. Voeg wat leuke details toe, zoals een houten vormpje met jullie namen eronder, of voorzie de kaart van een sprankelende foliedruk in gouden of zilveren look. Save the date kaarten maken kan dus geheel naar jullie smaak en stijl. Van ingetogen en minimalistisch, tot glamour en illustratief. De mogelijkheden zijn eindeloos! Of start met een blanco exemplaar en gebruik je eigen creativiteit bij het save the date kaarten maken. 

Save the date kaart ontwerpen

Sta jij te popelen om je ontwerpskills aan vrienden en familie te showen? Bij Blijkaartje ben je precies aan het juiste webadres. Hier kun je online een save the date kaart ontwerpen met een blanco kaartje als basis. Een save the date kaart ontwerpen kan dus zo bont worden als je maar wilt. Save the date kaarten maken doe je bij ons helemaal op je eigen manier. Experimenteer met jouw favoriete kleuren, voeg een toepasselijke foto toe en laat jouw stijl op het kaartje doorschemeren. Een save the date kaart ontwerpen met behulp van de online editor is des te leuker! Laat je ook eens inspireren door unieke papiersoorten die de sfeer van de kaart bepalen. Wat dacht je van duurzame papiersoorten die bijdragen aan het milieu of luxe papiersoorten die goed met een trouwkaart matchen? Save the date kaarten maken doe je bij ons helemaal naar eigen wens. Van het papier tot de envelop: we bieden je een ruime keuze aan mogelijkheden zodat je de kaartjes tot in de puntjes kunt perfectioneren. 

Andere gelegenheden 

Een save the date kaart ontwerpen kan ook leuk zijn met het oog op andere feestelijke gebeurtenissen. Je kunt heel gemakkelijk save the date kaarten maken en blanco starten of een bestaande kaart omzetten. Save the date kaarten maken voor housewarmings en kerstborrels is dus zeker een optie. Het is immers wel zo leuk om straks met een clubje vrienden en kennissen rond een vuurkorf te staan en gezamenlijk door jullie nieuwe huis te wandelen. 

Laat je kaarten gratis controleren

Of jullie nu save the date kaarten maken voor een bruiloftsfeest of een kleine housewarming in fijn gezelschap op de planning hebben staan: bij Blijkaartje kun je je helemaal uitleven. Loopt het save the date kaarten maken moeizaam of heb je een bepaald ontwerp in gedachten dat op de kaart nogal vreemd uitpakt? Laat je kaart dan gratis controleren en opmaken door de ontwerpprofessionals van Blijkaartje! Neem gerust contact op en laat jouw save the date uitnodiging helemaal spreken.

Je kaartjes in dezelfde stijl als kaart bruiloft?

Wist je dat we heel veel leuke trouwkaarten hebben die je makkelijk kunt omzetten naar een save the date kaartje? Bekijk de collectie.


Naar trouwkaarten Meer leuke blogs lezen