Wanneer stuur je save the date kaarten? | Blijkaartje

Geschreven door Amber Lientz    |   11 november 2023   |   Leestijd 5 minuten


Wanneer stuur je save the date kaarten?

blog wanneer stuur je save the date kaart

Als jullie bruiloft binnenkort een feit is en de trouwdatum rood omcirkeld in de (digitale) agenda staat, hoop je natuurlijk dat alle genodigden ook daadwerkelijk op het feest zullen verschijnen. Niets zo vervelend dan lege stoelen tijdens het diner of personen die net met vakantie zijn. Met save the date kaarten kun je deze onverhoopte situaties mooi omzeilen. Hoe? Door op tijd aan te kondigen dat jullie gaan trouwen! Het kan dus beslist geen kwaad om stil te staan bij de volgende vraag: wanneer stuur je save the date kaarten?

Wanneer stuur je save the date kaarten? – day & night

Save the date kaarten worden ruim van tevoren verstuurd. Dat wil zeggen minimaal vier maanden voor het trouwfeest. Alles erna valt onder de noemer trouwkaart. De meeste save the date kaarten worden zelfs een half jaar tot een jaar van te voren verstuurd. Wel zo handig als jullie bruiloft ergens in het buitenland plaatsvindt en je de gasten wat ruimte wilt geven om een reisje te plannen. Denk ook alvast over het programma na. Sommige gasten (vaak familieleden) zullen jullie de hele dag begeleiden. Andere gasten verschijnen pas ’s avonds op de dansvloer. Save the date kaartjes zijn voor elk moment van de (trouw)dag van toepassing. Aan jullie de eer om een mooi programma samen te stellen!

Wat staat er op een trouwkaartje 'save the date'?

Een vaste trouwdatum en een geplande trouwlocatie vormen het uitgangspunt voor het sturen van een save the date kaartje. Het belangrijkste item op een save the date kaartje is vervolgens de datum. Op die manier is het voor de gasten makkelijker om deze datum vrij te houden en goedgemutst op jullie bruiloft te verschijnen. Wat ook niet op een save the date kaartje mag ontbreken is jullie voor- en achternamen. Sommige mensen hebben nu eenmaal meer (ongetrouwde) Julia’s of Maartens in hun kennissenkring. De trouwlocatie zou je nog even achterwege kunnen laten – tenzij jullie naar het buitenland vertrekken. Zelfs het verloop van de dag en daarmee het programma is iets voor later. Deze informatie kun je namelijk mooi op een zelf ontworpen trouwkaart kwijt!

Wie stuur je een save the date kaart?

De vraag wie stuur je een save the date kaart is net zo belangrijk als wanneer stuur je save the date kaarten. Voor sommige bruidsparen kan de bruiloft niet groots genoeg zijn, terwijl anderen deze dag liever in select gezelschap vieren. Wie stuur je dus een save the date kaart? Dat ligt geheel aan jullie. Stuur de mensen op de ‘erelijst’ sowieso een save the date kaartje. Laat de rest z’n beloop of wacht tot de trouwkaart verstuurd wordt.

Blijkaartje geeft jullie de mogelijkheid om het save the date kaartje helemaal zelf te ontwerpen. Bekijk de online editor eens of laat je inspireren door mooie save the date kaarten uit de collectie. Zijn jullie van plan om veel kaarten te versturen? Bestel dan vooraf een drukproef of laat het kaartje gratis controleren door het ontwerpteam.

Save the date kaartjes info blog
save the date kaartjes info blog
save the date kaartjes kerstinfo blog

Wanneer stuur je save the date kaarten? – Een vleugje kerst

Nu de vraag wie stuur je een save the date kaart is opgelost en wanneer stuur je save the date kaarten ook beantwoord is, kunnen jullie van start gaan met het ontwerp van de kaart. Alhoewel bruiloften vaak in een bepaalde stijl gevierd worden, kun je tijdens het maken van save the date kaarten nog alle kanten op. Misschien willen jullie dit soort kaarten wel parallel met kerst versturen. Een voorproefje op het trouwfeest in combinatie met een kerstwens is een originele manier om de kerkklokken alvast te laten luiden! Blijkaartje biedt jullie talrijke ontwerp mogelijkheden.

Wie stuur je een save the date kaart? – Trouwhuisstijl

Willen jullie de ontvangers van een save the date kaartje alvast een tipje van de sluier meegeven? Laat jullie drukwerk dan in dezelfde stijl ontwerpen. Met een zogenoemde trouwhuisstijl zijn zelfs menukaarten, welkomstborden of het gastenboek in harmonie. De online editor geeft jullie de mogelijkheid om al het drukwerk voor de bruiloft naar smaak en stijl te ontwerpen. Jullie kunnen ook bestaande ontwerpen aanpassen. Door het lettertype te wijzigen, afbeeldingen te plaatsen of een nieuwe kleur toe te voegen bijvoorbeeld. Ga meteen aan de slag of bespreek de mogelijkheden eens met onze ontwerpers en neem gerust contact op!


Naar trouwkaarten overzicht Naar save the date overzicht Meer leuke blogs lezen

Save the date kaart in de stijl van huwelijkskaart

Wil je alvast wat inspiratie op doen voor de uiteindelijke kaart voor jullie speciale dag? We hebben heel veel verschillende thema's en stijlen. Er zit vast iets voor jullie bij. Eventueel kan de kaart ook ontworpen worden in de stijl van de save the date kaart.

wanneer save the date kaart trouwkaart nieuwste
wanneer save the date versturen pocketfold
wanneer save the date versturen basic trouwkaarten
wanneer save the date versturen met insteek
wanneer save the date versturen met foliedruk
wanneer save the date versturen bloemen
wanneer save the date versturen trouwkaart ticket
wanneer save the date versturen zelf ontwerpen online
wanneer save the date versturen hippe trouwkaarten
wanneer save the date versturen met foto
wanneer save the date versturen laatste trends
wanneer save the date versturen goedkope trouwkaarten