Eigen geboortekaartje maken met drukproef | Blijkaartje

Geschreven door Amber Lientz    |   21 november 2023   |   Leestijd 5 minuten


Eigen geboortekaartje maken blog

Eigen geboortekaartje maken

Een eigen geboortekaartje maken is een leuk idee. Vooral als je een bepaalde stijl in gedachten hebt die je nog niet in de kaartencollectie van Blijkaartje bent tegengekomen. Een geboortekaartje is een kostbaar bezit. Aan jou de eer om het kaartje iets moois en persoonlijks mee te geven.

Start vandaag nog met een eigen ontwerp geboortekaartje en verdiep je in de mogelijkheden van de online editor!

Eigen ontwerp geboortekaartje

Bij Blijkaartje vind je inspirerende kaartontwerpen die een eigen ontwerp geboortekaartje de juiste richting op duwt. Laat die ingewikkelde ontwerpprogramma’s maar links liggen en bekijk de mogelijkheden van de online editor eens. Dat maakt een eigen geboortekaartje maken stukken makkelijker én leuker!

De online editor is een handige ontwerptool waarmee je met enkele muisklikken bijzondere ontwerpen kunt creëren. Zit jij vol met ideeën en laat jij jouw fantasie graag de vrije loop? Start dan met een blanco kaart in een gewenst formaat, zoals:
- Vierkant gevouwen
- Staand enkel
- Liggend dubbel
- Aparte vormen

Oriënteer je je liever aan een bestaande kaart uit de collectie? Het kan allemaal. Kies een mooi voorbeeld naar stijl en thema. Laat je inspireren door seizoenen en bijzondere collecties of ga voor basic en clean. Pas het lettertype en de kleuren aan of voeg wat afbeeldingen uit de galerij toe. De ontwerpers van Blijkaartje staan je tussentijds graag bij met gratis hulp en advies!

eigen geboortekaartje blog papiersoorten

Eigen geboortekaartje maken: trends en papiersoorten

Eigen geboortekaartje maken met originele twist? Leuk plan. De geboorte van jullie zoon of dochter is al een wonder op zich, dus dan mag het kaartje zeker niet achterblijven. In de collectie vind je exclusieve papiersoorten en diverse kaarttrends waar je jaren later vast nostalgisch op terugkijkt. Wat dacht je van:

- De trend wildflowers
- De trend dreamland
- Kalkpapier
- Foliedruk
- Duurzaam

Een eigen ontwerp geboortekaartje in de trend wildflowers voorziet elk kaartje van weelderige bloemen met romantische tinten. Met de trend dreamland dompel je jullie kleine prins of prinsesje in een sprookjesachtig decor onder. En wat te denken van een eigen geboortekaartje maken met speciale papiersoorten zoals kalkpapier, foliedruk of duurzaam papier? Verdiep je ook eens in het thema eigen ontwerp geboortekaartje drukken en geniet van een perfect resultaat!

Eigen ontwerp geboortekaartje drukken

Net zoals de kleuren is de keuze voor een specifieke papiersoort bepalend voor de look van het kaartje. Dat geldt ook voor het moment van een eigen ontwerp geboortekaartje drukken. Met een drukproef vooraf leg je jouw ontwerp nog eens kritisch onder de loep. Een drukproef geeft je namelijk de mogelijkheid om zowel de kleuren en de papiersoort als de kwaliteit van het drukwerk te beoordelen. Bij een eerste drukproef, van €1,-, ontvang je voorbeelden van het kaartje in gangbare papiersoorten, zoals een matte glans. Gaat jouw voorkeur uit naar een bijzondere papiersoort zoals foliedruk of echt hout? Houd dan rekening met een drukproef van €2,50. Een eigen geboortekaartje maken met drukproef is aan te bevelen en onverhoopte foutjes zijn zo verholpen!

Eigen geboortekaartje maken: tips!

Eigen geboortekaartje maken

Heb je een eigen geboortekaartje gemaakt of wil je een eigen ontwerp geboortekaartje drukken? Kijk dan nog eens extra naar:

- het lettertype
- de marges
- de achtergrond
- de kleur
- overeenkomstige elementen op het kaartje

Houd de tekst op het kaartje en daarmee het lettertype zoveel mogelijk in dezelfde stijl. Dat oogt rustiger en professioneler. Informatieve elementen of kleine gedichtjes kunnen subtiel op de kaart worden weergegeven. Naam en geboortedatum mogen daarentegen in de schijnwerpers staan.

Let ook op de marges en plaats afbeeldingen niet te dicht op de rand. Van plan om een eigen geboortekaartje te maken met mooie foto van de pasgeboren baby? Laat deze dan door de professionele ontwerpers van Blijkaartje bewerken zodat de foto haarscherp op de kaart staat.

Houd ook rekening met de achtergrond van het kaartje en laat deze over de rand of vouwlijn van het ontwerp doorlopen. Al het drukwerk wordt namelijk eerst op een groot papiervel gedrukt en daarna pas gesneden.

Liefhebber van bepaalde elementen zoals wolkjes, dieren en bloemen? Laat ze subtiel op de voorkant en achterkant van het kaartje terugkomen en kijk tenslotte of de kleuren op je scherm overeenkomen met de drukproef.
Eigen geboortekaartje maken helemaal naar wens? Laat het kaartje dan direct vanuit de drukker naar familie en vrienden sturen en wees trots op jouw eigen ontwerp!


Naar geboortekaartjes overzicht Meer leuke blogs lezen

Geboortekaartjes eigen stijlen en designs

We hebben heel veel leuke geboortekaartjes in verschillende thema's en stijlen. Deze kaartjes zijn heel makkelijk aan te passen zodat het geboortekaartje helemaal eigen wordt en perfect past bij jullie kleine spruit!

eigen silhouet geboortekaartje maken
eigen foliedruk geboortekaartje maken
eigen basic geboortekaartje maken
eigen trends geboortekaartje maken
eigen budget geboortekaartje maken
eigen geboortekaartjes zelf maken