Wanneer geboortekaartje bestellen? | Blogs | Blijkaartje

Geschreven door Amber Lienz   |   15 september 2023   |   Leestijd 5 minuten


Wanneer geboortekaartje bestellen?

Wanneer geboortekaartje bestellen blog Wanneer geboortekaartje bestellen informatieblog

Als toekomstige ouders in spé vragen jullie je waarschijnlijk af wanneer het nu het juiste moment is om geboortekaartjes te bestellen. De een schuift het moment graag nog even voor zich uit terwijl de ander er niet vroeg genoeg mee kan beginnen en allerlei creaties en drukproeven voor zich ziet.

Er is dus eigenlijk niet perse een goed antwoord op de vraag wanneer geboortekaartje bestellen of echt een specifieke richtlijn hiervoor. Doe vooral wat goed voelt en bekijk wanneer geboortekaartjes bestellen voor jou het best uitkomt. Wel is het handig om je een aantal weken voor de bevalling in het thema te verdiepen. Dat wil zeggen, rond week 24 van de zwangerschap. De geboortekaartjes zelf worden vaak (vlak) na de bevalling besteld. Op die manier ben je ervan verzekerd dat geboortedatum en verdere informatie correct op het kaartje staan vermeld. Ook kun je nieuwsgierige kraamvisite nog eventjes buiten de deur houden en rustig van het bijzondere moment genieten.

Het bestelproces van een geboortekaartje omvat uiteraard meer dan het uitstippelen van een bestel- en verzenddatum voor kaartjes. Het geboortekaartje moet immers bij jullie stijl en smaak passen of een bepaalde look & feel hebben. En dat kost tijd. 

Kleur, papiersoort, lettertype en prints zijn minstens zo belangrijk. Misschien hebben jullie wel een eigen ontwerp in gedachten en staan jullie te popelen om een creatieve ingeving. In dat opzicht staan de ontwerpers van Blijkaartje graag met tekentablet en schetsen aan jullie zijde. En dat geldt zelfs voor complex maatwerk met foto’s van de pasgeboren baby of exclusieve geboortekaartjes. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van een magische foliedruk of kaartjes in hoogglans?

Hoe snel worden geboortekaartjes verstuurd?

Zo’n gepersonaliseerd geboortekaartje vergt overigens meer tijd dan een voorgedrukt hip kaartje uit de collectie. Wanneer je geboortekaartjes van Blijkaartje bestelt ben je in ieder geval van een aantal dingen verzekerd, waaronder betrouwbaarheid, een eenvoudig bestelproces en een ruime keuze aan originele geboortekaartjes.

Als je bij Blijkaartje geboortekaartjes bestelt, kun je overigens meteen een handig adresboek met adressen aanmaken. Deze adressen kun je uploaden naar je account, zodat ze direct herkend worden en het aantal ontvangers binnen de kortste keren van leuk geboortenieuws op de hoogte is.

Om achteraf niet voor onnodige verrassingen te staan, adviseren we je vooraf een drukproef van de geboortekaartjes te laten maken. Bijvoorbeeld acht weken van te voren. Op die manier kun je de kwaliteit van het papier, de kleuren en het drukwerk beoordelen. Normale drukproeven kunnen tegen een gereduceerd tarief van € 1,00 besteld worden. Exclusievere drukproeven met bijzondere druktechnieken, zoals foliedruk of hoogglans, kosten € 2,50. Voor een eerste drukproef betaal je verder geen verzendkosten!

Eenmaal een mooie set geboortekaartjes uitgezocht? Naast de vraag “Wanneer geboortekaartjes bestellen?” is “Hoe snel geboortekaartjes versturen?” net zo belangrijk.
De meesten zullen de geboorte van zoon- of dochter meteen willen aankondigen en wat kaarten op de post doen, terwijl anderen alle tijd lijken te hebben en het (zogenaamd) spannend willen houden. Haast of geen haast, bij Blijkaartje heb je de mogelijkheid om jouw order op reguliere werkdagen nog tot 18:00 uur te laten drukken. Dat betekent dat de geboortekaartjes de volgende dag al op je deurmat liggen – mits het drukwerk niet te exclusief is. Geboortekaartjes met foto of foliedruk zullen dus wat meer tijd in beslag nemen.

Al met al kun je het versturen van geboortekaartjes dus geheel naar eigen tempo bepalen en mocht je nu echt de gebruikelijke etiquette willen volgen, dan kun je de kaartjes maar beter meteen versturen. Dat wil zeggen: maximaal op de tweede dag na de geboorte.

Wanneer geboortekaartje bestellen en hoe snel geboortekaartje versturen : ook handig om te weten!

Nu jullie toch met de bestelling van geboortekaartjes bezig zijn en zo ongeveer weten hoe of wat, zijn er nog een aantal dingen om niet te vergeten, namelijk: de enveloppen en gratis kaart controle door Blijkaartje.
Bestel eventuele enveloppen vooruit, zodat je ze alvast kunt schrijven of van een postzegel kunt voorzien. Blijkaartje biedt ruime keuze uit 35 verschillende envelopkleuren! Ook kunnen jullie de technische opmaak van een zelfontwerpen geboortekaartje gratis laten controleren door het support team van Blijkaartje. Dit is wel zo handig tijdens het bestellen en versturen van geboortekaartjes. Een geboortekaartje vereeuwigt de geboorte van jullie kind niet voor niets op waardevol papier!


Geboortekaartjes voor jouw kleine wondertje

Wij hebben bij Blijkaartje heel veel verschillende stijlen en thema's geboortekaartjes. Of je nu op zoek bent naar een basic ontwerp of een geboortekaartje met bloemen of juist stoere dino's... Je vindt het bij Blijkaartje. We staan voor je klaar om je te helpen om het geboortekaartje van je dromen te maken!

Naar geboortekaartjes overzicht Meer leuke blogs lezen