De geboortebloem van jullie kleintje | Blogs | Blijkaartje

Geschreven door Amber | 31 oktober 2023 | Leestijd 15 minuten


De geboortebloem van jullie kleintje

geboortebloem geboortekaartje geboortekaartje geboortebloem

Welke geboortebloem hoort bij de maand waarin jullie kleintje geboren wordt en wat betekent deze? We hebben alle maanden met hun geboortebloemen en betekenissen hieronder voor je op een rijtje gezet én op de kaart. Heeft de bloem van de maand waarin jullie kleintje wordt geboren dus een mooie betekenis? Dan kun je direct een mooi geboortekaartje uitzoeken! Bekijk het overzicht nu! 

Geboortebloem januari

Anjer geboortebloem

Wordt jouw zoon of dochter in de eerste maand van het jaar geboren? De bloem voor januari is de anjer. Kies dus voor een geboortekaartje anjer! De betekenis van de anjer geboortebloem ligt in de kleur van de bloem. De roze anjer staat voor orde, vrede en sereniteit. Maar deze geboortebloem januari komt in nog veel meer kleuren voor! Een rode anjer betekent dat je van iemand houdt en de witte staat voor geluk. Je kindje heeft dan misschien wel een anjer geboortebloem, maar je kunt dus zelf nog de keuze maken welke wens je jouw baby meegeeft. Vrede, liefde of geluk? Of ga voor een combinatie van de geboortebloem januari en gebruik alle drie de kleuren! Ga met onze online editor aan de slag en kies voor een geboortekaartje anjer met roze, rode én witte bloemen. Deze bloem is een van onze favorieten, omdat je er zoveel kanten mee op kunt. En met een prachtige betekenis als deze kun je het eigenlijk niet fout doen!

geboortebloem januari anjer
 
geboortebloem januari anjer
 
geboortebloem anjer
 
geboortebloem januari anjer
 
geboortekaartje anjer
 
geboortekaartje januari anjer
 

Geboortebloem februari

Geboortebloem viooltje

Februari, de maand van de liefde! Daar hoort natuurlijk een passende bloem bij. De bloem van deze maand is het viooltje. In februari zie je meestal maar weinig bloeiende bloemen, maar de geboortebloem februari staat dan vaak al trots in bloei. Een geboortebloem viooltje staat symbool voor trouwe liefde, waarheid en geloof. Wat is dus een beter thema voor de geboorte van je februarikindje dan een geboortekaartje viooltjes? In onze collectie vind je veel verschillende opties met een geboortebloem viooltje. Dat is ook niet gek, want viooltjes zijn er in zoveel kleuren, dat het een wereld aan inspiratie biedt voor onze ontwerpers. Heb je zelf creatieve ideeën voor jouw geboortekaartje viooltjes? Bij Blijkaartje kun je de geboortebloem februari ook zelf op een blanco kaartje plaatsen en je eigen geboortekaartje viooltjes ontwerpen.

geboortebloem februari viooltje
 
geboortebloem februari viooltje
 
geboortebloem februari viooltje
 
geboortebloem februari viooltje
 
geboortebloem februari viooltje
 
geboortebloem februari viooltje
 

Geboortebloem maart

Geboortebloem narcis

Aan welke bloem denk je meteen bij het krieken van het voorjaar? De narcis natuurlijk! De geboortebloem maart zie je overal vrolijk ontspruiten op het moment dat de temperatuur weer enigszins begint te stijgen. Een geboortekaartje narcis is dus perfect wanneer de komst van jouw kindje is uitgerekend in maart. De geboortebloem narcis heeft verschillende betekenissen. De typische gele geboortebloem narcis staat voor geluk. Kies je voor een oranje of witte narcis, dan staat deze geboortebloem maart symbool voor hergeboorte, trots en voorspoed. Daar weet iedere trotse ouder van een kindje dat wordt geboren in maart natuurlijk wel raad mee! Wil jij deze bloem onderdeel maken van de geboorte van je kindje met een geboortekaartje narcis? Kies dan een passend kaartje uit onze collectie of vraag onze ontwerpers om hulp. Zij maken graag een geboortekaartje narcis voor je die helemaal bij jullie wensen past. Neem gerust contact met ons op!

geboortebloem maart narcis
 
geboortebloem maart narcis
 
geboortebloem maart narcis
 
geboortebloem maart narcis
 
geboortebloem maart narcis
 
geboortebloem maart narcis
 

Geboortebloem april

Geboortebloem madelief

Wordt jullie kindje in april geboren? Met een geboortekaartje madelief kunnen jullie dit bijzondere moment bloemig vormgeven. Het onschuldige madeliefje met witte blaadjes en gele kern staat namelijk symbool voor de geboortebloem april. De geboortebloem madelief zou voor lieve, loyale mensen staan die wel van verandering houden. Het madeliefje is zelfs de oudste bloem op aarde en was 3000 jaar voor Christus al in steen gehouwen tekeningen te zien. Het madeliefje staat ook voor moederschap. Geef deze bloem daarom eens cadeau aan een trotse moeder! Toch liever een kaartje maken met de geboortebloem april centraal in het midden? Ga dan snel aan de slag met de online editor en maak het geboortekaartje madelief zo liefelijk als jullie maar willen. Jullie kunnen het geboortekaartje madelief op een blanco kaart plaatsen of ontwerpen vanuit een voorbeeld uit de collectie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

geboortebloem april madelief
 
geboortebloem april madelief
 
geboortebloem april madelief
 
geboortebloem april madelief
 
geboortebloem april madelief
 
geboortebloem april madelief
 

Geboortebloem mei

Geboortebloem lelietje van dalen

Delicate witte klokjes met een zoete geur en frisgroene bladeren. Dat moet de geboortebloem lelietje van dalen zijn. Het lelietje van dalen staat symbool voor de geboortebloem mei. Het lelietje van dalen wordt ook wel lily of the valley genoemd en kent verschillende associaties. Zo zouden de zoete, witte bloemetjes van de geboortebloem mei voor de terugkeer van geluk en nederigheid staan. Deze bloem wordt trouwens ook veel gezien op bruiloften van koninklijke bruiden. In Frankrijk is het zelfs een traditie om op 1 mei een boeketje lelietjes van dalen cadeau te geven. Het zouden echte geluksbrengers zijn. Nu de maand mei waarschijnlijk veel geluk zal brengen, hebben jullie vast al een leuk geboortekaartje lelietje van dalen op het oog. Blijkaartje biedt jullie de mogelijkheid om het geboortekaartje lelietje van dalen naar eigen wens te personaliseren. Onze creatieve ontwerpers denken ook graag met je mee! Start met deze mooie bloem op de voorzijde van een kaart of kies een blanco exemplaar en geef het geboortekaartje lelietje van dalen wat eigens mee!

geboortebloem mei lelietje van dalen
 
geboortebloem lelietje van dalen
 
geboortebloem lelietje van dalen
 
geboortebloem lelie van dalen
 
geboortebloem lelie van dalen mei
 
geboortebloem mei lelie van dalen
 

Geboortebloem juni

Geboortebloem roos

De geboortebloem roos is een regelrechte favoriet wanneer jullie een geboortekaartje roos zoeken. Een kaartje met een roos luidt de geboorte van jullie zoon of dochter namelijk charmant in. Het geboortekaartje roos kan een bonte verzameling van rozen in verschillende kleuren zijn. Het is maar net welke kleur jullie het meest aanspreekt. De roos als geboortebloem juni is een romantische bloem en wordt vaak met liefde en toewijding geassocieerd. De witte roos oogt puur en zuiver. De rode roos vurig en gepassioneerd, terwijl de gele roos energie en levensvreugde geeft. De elegante geboortebloem juni biedt dus veel invalshoeken. Denk ook eens aan zachtroze rozen die voor bewondering en dankbaarheid staan. Daar kunnen jullie je als toekomstige ouders vast in herkennen. De online editor van Blijkaartje biedt volop inspiratie voor deze veelzijdige bloem. Jullie kunnen je qua geboortekaartje roos natuurlijk ook aan de bestaande collectie oriënteren!

geboortebloem juni roos
 
geboortebloem juni roos
 
geboortebloem juni roos
 
geboortebloem juni roos
 
geboortebloem juni roos
 
geboortebloem juni roos
 

Geboortebloem juli

Waterlelie geboortebloem

De waterlelie geboortebloem kan als ster van het water worden beschouwd. Deze elegante geboortebloem dobbert vredig over het water en dankt zijn naam aan een Griekse nimf die symbool staat voor puurheid, eenheid, vrede en balans. Een geboortekaartje waterlelie oogt zeer elegant. De waterlelie komt op een geboortekaartje waterlelie dan ook mooi tot uiting. Hebben jullie al een specifiek kaartontwerp in gedachten? Voorzie het geboortekaartje waterlelie dan van een toepasselijke tekst en houdt het geboortekaartje waterlelie net zo sereen als de waterlelie geboortebloem zelf.

Ridderspoor geboortebloem

Hebben jullie de vrolijke ridderspoor geboortebloem al eens gezien? De geboortebloem juli heeft bloemen, die net als ridders, een naar achter wijzend spoor hebben. Zien jullie je zoon of dochter al als ware held door het leven galopperen? Dan is de ridderspoor geboortebloem hem of haar op het lijf geschreven! Deze bloem heeft overigens veel positiefs te bieden. De ridderspoor geboortebloem staat voor vrede, bescherming en balans. Bij Blijkaartje kun je deze bloem op een blanco kaartje plaatsen en het geboortekaartje ridderspoor leuk personaliseren. Laat je eens inspireren door de mooie blauw-paarse tinten van de ridderspoor geboortebloem. Jullie kunnen hem ook in een geel, roze, rood of wit jasje steken. Een geboortekaartje ridderspoor maken is zeer eenvoudig met behulp van de online editor. Komen jullie er niet helemaal uit? De ontwerpers van Blijkaartje helpen graag bij het ontwerpproces van jullie geboortekaartje ridderspoor.

 

Geboortebloem augustus

Ook augustus kent twee bloemen, namelijk: de klaproos en de gladiool. Gaan jullie voor de geboortebloem augustus van de zoete verbeelding of de bloem van strijdlustige veerkracht?

Klaproos geboortebloem

De klaproos staat jullie in verschillende kleuren ter beschikking. Het geboortekaartje klaproos weerspiegelt kalmte, integriteit en blinde liefde. Vooral dit laatste element zal jullie vast bijblijven tijdens de geboorte. De klaproos geboortebloem is een veelzijdige bloem die op een geboortekaartje klaproos kleurrijk tot uiting komt. Zo staat een geboortekaartje klaproos met rode bloemen voor plezier, terwijl een geboortekaartje klaproos met gele bloemen voor rijkdom en succes staat. Beiden mooie voorbodes om de geboorte van jullie kindje in te luiden.

Geboortebloem gladiool

De geboortebloem augustus is bij uitstek de gladiool, alhoewel de klaproos ook graag als de bloem voor augustus wordt gekozen. Wat maakt de gladiool en daarmee het geboortekaartje gladiool bijzonder? Het zijn ongetwijfeld de krachtige eigenschappen die de gladiool typeren. Deze bloem staat voor een sterk, eerlijk en vrijgevig karakter. Het woord gladiool stamt oorspronkelijk van het Latijnse woord ‘gladius’ af. Gladius betekent zwaard en de opvallend puntige vorm van de gladiool heeft daar wel iets van weg. Gladiatoren die tijdens de Romeinse tijd gevechten wonnen, werden zelfs bedolven met gladiolen. Kunnen jullie je helemaal vinden in de sterke, onafhankelijke en krachtige symboliek van de gladiool? Kies dan voor een passend geboortekaartje gladiool uit de collectie. Vervolgens kunnen jullie het geboortekaartje gladiool eindeloos aanpassen. Liever een klaproos op de voorzijde in plaats van een gladiool? Ook dat is mogelijk. Klaprozen staan voor verbeelding. Laat jullie creativiteit maar de vrije loop en maak er een beeldschoon kaartje van!

 

Geboortebloem september

Aster geboortebloem

A new star is born! Helemaal mee eens? Kijk dan eens hoe de aster geboortebloem jullie geboortekaartje kan verrijken en laat je verrassen door de prachtige designs met een aster geboortebloem. Wordt jullie kindje geboren in september en wil je de geboortebloem september op de voorkant laten prijken? De aster als geboortebloem september is een opvallend levendige bloem die zich hiervoor perfect leent en die vooral in de herfst een sprankelend middelpunt vormt. Jullie toekomstige zoon of dochter doet er graag aan mee! De aster geboortebloem heeft stervormige bloemen en mooie roze en lila kleuren. Deze bloem kan jullie zelf ontworpen geboortekaartje aster dus kleurrijk tot leven brengen! Bekijk de online editor van Blijkaartje eens en ontwerp jullie geboortekaartje aster naar eigen smaak en stijl. Wisten jullie al dat deze bloem ook voor liefde, wijsheid en onschuld staat? Stuk voor stuk mooie eigenschappen die het geboortekaartje aster een serene touch meegeven. Kies een passend design of bekijk een geboortekaartje aster uit de collectie!

geboortebloem september geboortekaartje aster
 
geboortebloem september aster geboortekaartje
 
geboortebloem aster
 
geboortebloem september geboortekaartje aster
 
geboortebloem september aster geboortekaartje
 
aster geboortebloem
 

Geboortebloem oktober

Goudsbloem geboortebloem

Laat de geboorte van jullie zoon of dochter nog even op zich wachten? Bekijk de goudsbloem geboortebloem eens. Een geboortekaartje goudsbloem is namelijk zeer passend! De goudsbloem geboortebloem staat onder andere voor standvastige koppigheid. Die is ongetwijfeld van korte duur, want als deze bloem eenmaal bloeit, symboliseert hij warmte, creativiteit en gedrevenheid. De geboortebloem oktober is zonder meer een kleurrijke verschijning met een zonnige drive. Laat je eens inspireren door de oranje en gele bloemen van de geboortebloem oktober en ga meteen aan de slag. Kies een bestaand geboortekaartje goudsbloem uit de collectie of start met een blanco kaart waarmee je een geboortekaartje goudsbloem geheel naar wens kunt personaliseren.

geboortebloem geboortekaartje oktober goudsbloem
 
geboortebloem geboortekaartje oktober goudsbloem
 
geboortebloem geboortekaartje oktober goudsbloem
 
geboortebloem geboortekaartje oktober goudsbloem
 
geboortebloem geboortekaartje oktober goudsbloem
 
geboortebloem geboortekaartje oktober goudsbloem
 

Geboortebloem november

Chrysant geboortebloem

Ook zo’n fan van de chrysant met zijn uiteenlopende kleuren? Deze snijbloem werd heel wat jaren terug gekweekt, namelijk in de 15e eeuw in China. Hij staat symbool voor geluk, plezier en gezondheid en is de bloem voor november. In Japan is de geboortebloem november een nationaal symbool. De chrysant is in China en Japan zelfs zo populair dat er maar meteen een speciale feestdag van gemaakt werd, genaamd “Festival of Happiness”. De chrysant is dus een graag geziene bloem die elk geboortekaartje een vrolijke twist meegeeft. Leef je eens uit en ontwerp jullie geboortekaartje chrysant geheel naar wens. Met verschillende kleuren en passende achtergronden kunnen jullie het geboortekaartje chrysant helemaal eigen maken. Misschien willen jullie het geboortekaartje chrysant wel via de online editor ontwerpen of een drukproef van het geboortekaartje chrysant bestellen. Ook dat is mogelijk! Heeft jullie kaartje met geboortebloem november nog wat extra’s nodig? Neem gerust contact op met de creatieve ontwerpstudio van Blijkaartje. Zij maken het kaartje graag tot in de puntjes voor jullie af!

geboortebloem geboortekaartje november chrysant
 
geboortebloem geboortekaartje november chrysant
 
geboortebloem geboortekaartje november chrysant
 
geboortebloem geboortekaartje november chrysant
 
geboortebloem geboortekaartje november chrysant
 
geboortebloem geboortekaartje november chrysant
 

Geboortebloem december

Geboortebloem Kerstster

Verwachten jullie rond december een waar geschenk uit de hemel? Bekijk de geboortebloem december eens: de kerstster! . Een feestelijk accessoire dat vrede en gelukzaligheid met zich meebrengt. Met een geboortebloem kerstster halen jullie meteen wat traditie in huis. Er wordt zelfs beweerd dat kinderen geboren in de maand december echte familiemensen zijn. Met een geboortekaartje kerstster kunnen jullie deze hechte band mooi onderstrepen. Bekijk de unieke collectie geboortekaartje kerstster eens en voeg er wat persoonlijke accenten aan toe. Wat dachten jullie van een geboortebloem kerstster met rode, zalmroze, gele of witte schutbladeren? Jullie kunnen het ontwerp van de geboortebloem kerstster ook net zo goed aan de ontwerpers van Blijkaartje overlaten. Zij maken van het geboortekaartje kerstster graag een feestelijk geheel zodat je kaartje helemaal in stijl verstuurd kan worden.

geboortebloem geboortekaartje december kerstster
 
geboortebloem geboortekaartje december kerster
 
geboortebloem geboortekaartje kerstster decembe
 
geboortebloem geboortekaartje december kerstster
 
geboortebloem geboortekaartje oktober goudsbloem
 
geboortebloem geboortekaartje december kerster
 

Geschiedenis geboortebloem

Net zoals iedereen een sterrenbeeld heeft, heeft iedereen ook een bloem die symbool staat voor de maand waarin je geboren bent. Maar waar komt het idee van een geboortebloem nou eigenlijk vandaan? Het betekenis geven aan bloemen werd al gedaan in de Victoriaanse tijd (1837-1901), toen er niet gesproken werd over gevoelens. Je zou kunnen zeggen dat de bloemen een soort van "geheimtaal" waren om gevoelens uit te drukken. Zo stonden rozen voor vurige passie, terwijl salie juist vriendschap betekende. De traditie van deze bloemen gaat zelfs nog een stukje verder terug tot in de Romeinse tijd, waar ze werden gebruikt om verjaardagen van goden te vieren. Elke maand had zijn eigen bloemen met speciale betekenissen. Vandaag de dag worden de bloemen nog steeds veel gebruikt om een geboorte te vieren. Hoe leuk is het om de bloem die hoort bij de maand waarin jouw kindje wordt geboren op een kaartje te zetten en deze te versturen wanneer jouw kleintje het levenslicht ziet? Het geboortekaartje wordt op deze manier super persoonlijk. 

Zijn jullie er al over uit en willen jullie een geboortekaartje met geboortebloem bestellen? Plaats een van de bovenstaande kaartjes direct in je winkelmandje of pas deze aan naar wens. Start vandaag nog met jullie gepersonaliseerde geboortekaartje of neem gerust contact op met de ontwerpstudio van Blijkaartje voor inspiratie en advies!