Gedicht geboorte dochter op je kaartje? | Blijkaartje

Geschreven door Amber Lientz    |   21 november 2023   |   Leestijd 5 minuten


Gedicht geboorte dochter

gedicht geboorte dochter gedicht geboorte dochter

Een gedicht geboorte dochter vormt voor sommigen precies het juiste element om de geboorte van een dochter liefdevol onder woorden te brengen. Er gaan vaak zoveel emoties en gedachten door je hoofd dat woorden tekort schieten wanneer jullie stralend van geluk naar het kleine wondertje in de wieg kijken. Breng dit geluk door middel van een gedichtje over en geef een geboortekaartje voor een meisje iets extra’s mee. Voeg een mooi, liefdevol gedicht geboorte dochter toe! 

Een mooi gedichtje voor jullie dochtertje verzinnen

Een gedicht geboorte dochter geeft je de ruimte om de ervaring van het wondertje dat (binnenkort) in je armen ligt op liefdevolle en persoonlijke wijze te verwoorden. Lijkt het jullie wel wat om het vreugdevolle geboortenieuws van iets extra’s te voorzien? Verrijk de kaart dan met een gedicht geboorte dochter. Met dit gedichtje kun je alle kanten op. Schrijf het gedicht geboorte dochter vanuit jullie eigen beleving of betrek oudere broertjes en zusjes erbij. Een gedicht geboorte dochter draait met name om de ervaring van de geboorte van jullie dochter. Het gedicht verwoord dus wat je voelt en denkt. En het leuke: enkele strofes zeggen meer dan genoeg!

Gedicht geboorte dochter: voorbeelden

Opschrijven wat je voelt of denkt en woorden laten rijmen. Dat is wellicht moeilijker dan gedacht. Om jullie op weg te helpen met het gedicht geboorte dochter hier wat voorbeeldteksten om de geboorte van jullie dochter rijmend op papier te zetten. Jullie kunnen het gedichtje natuurlijk ook namens een broertje of zusje versturen!

 • Het begin van een nieuw leven,
  zo heel erg mooi en klein.
  Het is haast niet te omschrijven
  hoe blij we met je zijn.

 • Iedereen mag het nu horen:
  mijn zusje is geboren!
  En ik ben reuze blij,
  want ik heb er een vriendje bij!

 • Het begin van een nieuw leven,
  zo heel erg mooi en klein.
  Het is haast niet te omschrijven
  hoe blij we met je zijn.

 • Dag klein meisje,
  je bent zo lief.
  Je geeft zoveel warmte,
  m'n hartendief!

 • Kleine handjes, kleine voetjes.
  Een nieuw begin.
  Welkom NAAM, in ons gezin.

 • Hoera, we hebben er
  een speelkameraadje bij.
  Met het nieuwe zusje,
  zijn wij allemaal heel erg blij!

 • Haar ogen na een diepe slaap,
  haar hartje klopt
  Er is een nieuwe liefde in ons leven,
  een liefde van ongekende waarde

 • Je hebt ons in het hart geraakt,
  je bent zo mooi, zo lief en klein.
  Je hebt ons leven compleet gemaakt
  gewoon, door er te zijn.

Exclusief kaartontwerp

Bij een geboortegedichtje hoort een kaart. Blijkaartje biedt talloze ontwerpen die de geboorte van jullie dochter uitlichten. Neem eens een kijkje in de collectie en kies een thema of stijl naar wens. Wat dachten jullie van bloemen of kaarten met silhouet en foliedruk? Bekijk ook de kaarten met lijntekeningen eens. Deze kaartjes worden met de hand getekend en zijn al net zo authentiek als een gedichtje voor de geboorte van een dochter!

Gedichtjes verzinnen en kaarten ontwerpen

Jouw creativiteit kan zowel met een gedicht geboorte dochter als met een zelf ontworpen kaart tot uiting komen. Bekijk de online editor maar eens en start gewoon bij nul. Dat wil zeggen met een blanco kaart. Kies een gewenst formaat en ontwerp erop los. Voeg de naam van jullie pasgeboren dochter op de kaart toe, kies een mooi lettertype of verander de achtergrond van een bestaande kaart. Benieuwd naar het resultaat? Bestel dan een proefdruk vanaf €1,- en laat het gedichtje geboorte dochter ook meteen controleren!

Wist je dat? Handig om te weten!

Hebben jullie een mooi kaartje uit de collectie geplukt of zelf een kaartje ontworpen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Wist je dat:

- Alle kaarten uit de collectie gratis en vrijblijvend bewerkt kunnen worden?
- Je ruime keuze hebt uit verschillende papiersoorten?
- Er 35 verschillende enveloppen zijn?
- Je gebruik kunt maken van een handige verzendservice?

Geef specifieke kaartwensen en extra’s, zoals een toepasselijk gedicht geboorte dochter, op tijd aan ons door. Dan weten jullie zeker dat de definitieve versie van jullie kaart met gedicht geboorte dochter ruim op tijd af is. Het moment waarop jullie de kaart met het gedichtje versturen is geheel aan jullie. Het kan op de tweede dag na de geboorte, maar ook enkele weken later. Het is waarschijnlijk wel zo fijn om onbezorgd van de tijd met jullie baby te genieten en de dichterspen (even) opzij te leggen.

Op zoek naar een lief gedichtje voor de geboorte van jullie zoon? Lees dan nu onze blog: gedicht geboorte zoon 


Dochter geboortekaartjes in verschillende stijlen

Benieuwd naar onze collectie meisjes geboortekaartjes? We hebben heel veel leuke ontwerpen voor dochters online staan! Bekijk ook onze informatie blog over tekst op een geboortekaartje dochter.

Naar geboortekaartjes Meer leuke blogs lezen