Gedicht geboorte zoon op je kaartje? | Blogs | Blijkaartje

Geschreven door Amber Lientz | 19 januari 2024 | Leestijd 7 minuten


Gedicht geboorte zoon

gedicht geboorte zoon

Een gedicht geboorte zoon geeft jullie veel ruimte om indrukken, gevoelens en gedachten onder woorden te brengen. Op geboortekaartjes kun je immers van alles kwijt. Naast naam, geboortedatum- en plaats zal ook het gedicht geboorte zoon een bijzondere indruk achterlaten. Benieuwd naar ontwerpmogelijkheden? Laat je inspireren door mooie gedichten voor de geboorte van een zoon en maak het kaartje compleet!

Gedicht geboorte zoon: de kaart als basis

Een gedicht geboorte zoon begint met een uniek geboortekaartje als basiselement. Wanneer jullie de collectie van Blijkaartje bekijken, zullen jullie van alles tegenkomen. Voor de een is de stijl doorslaggevend, voor de ander zijn het kleuren, thema’s of specials zoals een foliedruk. Een gedicht geboorte zoon dat recht uit het hart komt, geeft het kaartje echt iets extra’s mee!

Online editor

Hebben jullie een leuk geboortekaartje gevonden die goed bij de geboorte van jullie zoon past? Laat jullie eens verrassen door de mogelijkheden van de online editor. De online editor is een handige ontwerptool die jullie favoriete geboortekaartje iets extra’s meegeeft. Kies een toepasselijke afbeelding uit de galerij of voeg een mooie foto van de pasgeboren baby toe. Ga voor de klassieke kleur blauw of aardetinten zoals groen grijs en geel. Wisten jullie al dat een kaartje met gedicht geboorte zoon ook vanuit een blanco ontwerp kan ontstaan? Maak je keuze uit verschillende kaartvormen zoals vierkant, langwerpig of liggend enkel en laat je creativiteit de vrije loop!

Voorbeelden van mooie gedichtjes voor jullie zoontje

Als jullie een leuk geboortekaartje op het oog hebben en de eerste opzet van een zelf ontworpen kaart een feit is, kan het dichten beginnen. Hier alvast wat voorbeelden om het speciale geboortemoment in te wijden en jullie fantasie te prikkelen:

 • Een mooi moment overtreft al onze dromen
  want vandaag ben jij op de wereld gekomen.
  Een mannetje, zo zacht, zo teer en klein,
  wie had gedacht, dat jij zo mooi zou zijn!

 • Teder, lief en nog zo klein,
  een stil moment om dankbaar te zijn.
  Vol trots laten wij u horen,
  dat onze zoon op xx/mm/jjj is geboren.

 • Onze kleine jongen
  net geboren.
  Één blik in jouw oogjes
  en we zijn helemaal verloren.

 • Zoveel wensen, zoveel dromen,
  de allermooiste uitgekomen.
  Een droom van een zoon aan onze zij,
  zo gelukkig, dankbaar, intens blij.
  Alle liefde zullen we je geven,
  wat een geluk met jou in ons leven.

 • Elke dag een stapje dichterbij,
  nu kunnen we zeggen:
  we hebben er een zoon en broertje bij.

 • Dag kleine jongen
  Je bent zo lief
  Je geeft zoveel warmte
  Onze kleine hartedief

 • Zwarte haartjes
  driftige gebaartjes
  Handjes, voetjes, oogjes, oren
  Dolblij zijn wij dat onze zoon is geboren.

Laat je gedicht nog meer spreken door deze extra opties

Als het gedicht geboorte zoon eenmaal op papier staat, valt er heel wat moois aan toe te voegen. Met een foto of kaart uit de bijzondere collectie krijgt het gedicht geboorte zoon een unieke touch. Wat dachten jullie van:
- Foliedruk
- Hoogglans
- Duurzaam eco papier
- Kraft papier

Een gedicht geboorte zoon in combinatie met foliedruk geeft de kaart een sprankelend effect. Elementen als sterren, hartjes en stippen kun je bijvoorbeeld ook in foliedruk laten afdrukken. Dat vormt een leuk geheel. Voelen jullie meer voor duurzaam eco papier? Ook daarmee kun je het gedicht geboorte zoon body geven. Een gedichtje gedrukt op gerecycled papier oogt zeer minimalistisch.

Zet het gedicht geboorte zoon kracht bij: voeg een afbeelding toe

Van plan om een foto van jullie kersverse baby aan de kaart toe te voegen zodat alle ontvangers precies weten over wie jullie zo liefelijk dichten? Of ben je op zoek naar een illustratie die perfect past bij jullie uitgekozen gedicht geboorte zoon? Dat kan! Er bestaan zelfs verschillende opties voor. Zo kun je een foto of afbeelding met behulp van de online editor toevoegen of de foto met behulp van accessoires zoals een paperclip, splitpen of touwtje aan de kaart bevestigen. Op die manier wordt een gedicht geboorte zoon nog treffender!

De essentials op een rijtje: wat mag niet ontbreken?

Een geboortekaartje met gedicht is pas af met essentiële informatie die niet mag ontbreken. Houd naast het gedicht geboorte zoon dus ruimte over voor:
- De naam van jullie zoon
- Namen van ouders, broertjes en zusjes
- Geboortedatum- en plaats
- Geboortedetails zoals lengte en gewicht
- Bezoektekst en contactgegevens

Tevreden? Bestel dan eens een proefdruk en laat zowel de tekst als het ontwerp controleren. Onze ontwerpprofessionals voorzien jullie graag van handige tips en adviezen om het kaartje met trots te kunnen versturen! Neem gerust contact op.

Dochter geboren? Neem dan ook eens een kijkje bij onze blog: gedicht geboorte dochter


Naar geboortekaartjes overzicht Meer leuke blogs lezen

Geboortekaartjes zoon in verschillende stijlen

Benieuwd naar onze collectie jongens geboortekaartjes? We hebben heel veel leuke ontwerpen voor zonen online staan! Bekijk ook onze informatie blog over tekst op een geboortekaartje zoon.

geboortekaartjes gedicht geboorte zoon nieuwste
geboortekaartjes gedicht geboorte zoon broertje
geboortekaartjes gedicht geboorte zoon dino
1 silhouet geboortekaartje gedicht geboorte zoon
dieren geboortekaartjes gedicht zoon
lijntekening geboortekaartjes gedicht geboorte zoon
geboortekaartjes basic gedicht geboorte zoon
trend nude geboortekaartje gedicht zoon
geboortekaartjes gedicht geboorte zoon zelf maken