Trouwkaarten | Blog | Trouwkaarten dag en avondgasten

Geschreven door Madelon Schotman    |   22 juni 2023   |   Leestijd 2 minuten


Dit moet je weten over trouwkaarten dag en avondgasten

trouwkaarten dag en avondgasten

Ga je binnenkort trouwen? Gefeliciteerd! Zoals veel mensen zeggen wordt dit de mooiste dag van jullie leven. Dit wil je natuurlijk vieren met de mensen van wie je houdt. Vaak wordt er wel een onderscheid gemaakt tussen dag- en avondgasten. Sommige mensen worden dan de hele dag uitgenodigd en andere alleen voor het feest in de avond. Wanneer je dag en avondgasten uitnodigt op jullie bruiloft, zul je dit aan ze moeten laten weten op de trouwkaart. Hoe doe je dit? Stuur je een compleet andere kaart of verander je alleen wat details op de kaart? En wat zet je eigenlijk allemaal op een trouwkaart? Wij vertellen je er graag meer over!

Wat staat er op trouwkaarten dag en avondgasten?

Er zijn een paar punten die niet kunnen ontbreken op jullie trouwkaarten voor dag en avondgasten. De punten die je niet mag vergeten op een rijtje:
- Trouwdatum (deze kan uiteraard niet ontbreken!)
- Jullie volledige namen, daarbij geldt: eerst naam van de vrouw en daarna die van de man. Waarom? Lees onze blog over de volgorde van namen op de trouwkaart!
- Adres en eventuele routebeschrijving naar de locatie
- De (dag)planning met eventueel een eindtijd
- Een manier om te laten weten hoe gasten zich kunnen afmelden voor de bruiloft, bijvoorbeeld via de ceremoniemeester
- De dresscode
- Eventueel een cadeautip

De trouwkaart voor daggasten zal wat afwijken van de trouwkaart voor avondgasten. Daarom nemen we graag wat verschillen met je door.

Trouwkaart daggasten

Daggasten zijn er op de dag van de bruiloft van het begin tot het einde bij. Vaak zijn dit voor jou de meest dierbare personen. Je kunt er daarom voor kiezen om op de trouwkaart voor daggasten een persoonlijke (informele) boodschap achter te laten.

trouwkaarten dag en avondgasten

Omdat de daggasten de hele dag aanwezig zijn bij jullie bruiloft, is het belangrijk dat het volledige programma op de kaart staat. Het is voor jullie gasten ook fijn als het programma geen gaten bevat. Misschien weten jullie zelf wel wat er dan op de planning staat, maar voor jullie gasten is dat onduidelijk. Dit geldt overigens voor beide trouwkaarten voor dag en avondgasten. Ook jullie avondgasten vinden het prettig om het volledige programma voor de avond op hun kaart te kunnen lezen.

Trouwkaart avondgasten

Hoe laat je weten dat je sommige gasten alleen uitnodigt voor het avondfeest of een ander deel van de bruiloft? Het meest praktische is om op de kaart enkel de informatie te delen waarvoor de gast is uitgenodigd. Laat de overige planning van de dag weg op een trouwkaart voor avondgasten. Zo weet een avondgast precies waar hij/zij voor is uitgenodigd en hoe laat deze gast wordt verwacht.

Uitnodiging avondgasten bruiloft met inlegvel

Wil je niet twee trouwkaarten ontwerpen? Gebruik dan een inlegvel voor zowel jullie uitnodiging avondgasten bruiloft als uitnodiging daggasten. Maak een trouwkaart die voor beide gasten gebruikt kan worden en voeg een inlegvel toe met daarop informatie die specifiek bedoeld is voor daggasten of avondgasten. Op een inlegvel plaats je dan de planning van het deel waarvoor de gast is uitgenodigd. Zo maak je op een gemakkelijke manier duidelijk voor welk onderdeel van de dag een gast is uitgenodigd.


Naar trouwkaarten overzicht  Meer leuke blogs lezen

Binnenkort trouwen?

Gaan jullie binnenkort trouwen en moet je nog trouwkaarten voor daggasten en avondgasten ontwerpen? Bij Blijkaartje hebben we een ruim aanbod aan trouwkaarten, zo is er altijd wel een trouwkaart die past bij jullie speciale dag!

 trouwkaarten dag en avondgasten nieuwste
trouwkaarten dag en avondgasten pocketfold
trouwkaarten dag en avondgasten basic trouwkaarten
trouwkaarten dag en avondgasten met insteek
trouwkaarten dag en avondgasten met foliedruk
uitnodiging avondgasten bruiloft met bloemen
trouwkaart daggasten trouwkaart ticket
trouwkaart avond gasten zelf ontwerpen online
trouwkaarten dag en avondgasten hippe trouwkaarten
 trouwkaarten dag en avondgasten met foto
trouwkaarten dag en avondgasten laatste trend ontwerpen online
trouwkaarten dag en avondgasten goedkope trouwkaarten