Wanneer trouwkaarten versturen | Blogs | Blijkaartje

Geschreven door Ellen Tournier | 2 mei 2024 | Leestijd 10 minuten


Wanneer trouwkaarten versturen?

Wanneer trouwkaarten versturen informatie blog

Wanneer trouwkaarten versturen? Dat is slechts een van de grote vragen bij het plannen van jullie bruiloft! We nemen je in deze blog mee in alle vragen omtrent het versturen van trouwkaarten. Je wilt natuurlijk niet dat jouw gasten al andere plannen op jullie trouwdag hebben of geen vrije dag kunnen regelen. Daarom wordt geadviseerd om de trouwkaarten tijdig te versturen. Maar wat is tijdig, wanneer moet je trouwkaarten versturen?

Wanneer uitnodiging bruiloft versturen?

Hebben jullie het ontwerp voor jullie trouwkaart al klaar? Dan is het handig om te weten wanneer je een uitnodiging bruiloft moet versturen. Gemiddeld worden trouwkaarten 6 tot 8 weken voor de bruiloft verstuurd. Zo hebben al jullie dierbaren nog genoeg tijd om deze bijzonder dag vrij te houden, maar is de trouwdatum al wel in zicht.

Trouwen op populaire datum: wanneer stuur je trouwkaarten?

Wanneer stuur je trouwkaarten als je op een populaire dag gaat trouwen? Want als je gaat trouwen op een populaire dag (vakantieperiodes, feestdagen of een hele populaire datum), is het aan te raden om de trouwkaarten eerder te versturen. Er is namelijk een grotere kans dat mensen hun vakantie eerder dan 8 weken van tevoren boeken of dat er andere plannen worden gemaakt door jullie gasten. Wanneer dan trouwkaarten versturen als je op zo’n datum trouwt? Wij raden aan om dat ruim voor de grens van 8 weken te doen met een save the date kaart.

Leg de datum nog eerder vast

In plaats van direct een trouwkaart versturen, kunnen jullie er namelijk ook voor kiezen om een save the date kaart te versturen. Een save the date kaart kun je ruim van tevoren versturen. Denk bijvoorbeeld aan 6 tot 12 maanden voor de trouwdatum. Zodra je de datum hebt vastgesteld (wanneer de locatie en afspraken met belangrijke leveranciers zijn geregeld), kun je deze versturen. Benieuwd wat er op een save the date kaart moet staan en naar wie je deze verstuurt? Lees dan onze blog over het versturen van een save the date kaart!

De perfecte trouwkaart op tijd versturen

Hebben jullie de perfecte trouwkaart nog niet gevonden? Bij Blijkaartje hebben we een groot scala aan trouwkaarten in verschillende thema’s. Met ons grote aanbod is er altijd wel een trouwkaart die past bij jullie stijl. En is de kaart nog niet helemaal naar wens? Dan pas je deze eenvoudig aan in onze online ontwerptool. Hier pas je verschillende elementen zoals het lettertype, de kleuren en afbeeldingen aan. Ga direct aan de slag met het ontwerpen van jullie perfecte trouwkaart of bespreek de mogelijkheden met onze ontwerpers!

Trouwkaart versturen: wanneer bezorgen?

Bij de vraag “wanneer trouwkaarten versturen” hoort natuurlijk ook de vraag “wanneer worden de kaarten bezorgd?” Wanneer je bij Blijkaartje een trouwkaart voor 18:00 uur bestelt, worden deze dezelfde dag nog in productie genomen en verzonden. Bestellingen met bijzonder drukwerk of een bijzonder formaat hebben een iets langere levertijd. Houd hierbij rekening met een productietijd van 2 werkdagen. Zo weet je precies wanneer je de trouwkaarten moet versturen!


Naar trouwkaarten overzicht Meer leuke blogs lezen

Trouwkaarten in verschillende stijlen

Benieuwd naar onze ruime assortiment trouwkaarten in verschillende stijlen en thema's? Bekijk ze hieronder.

wanneer nieuwste trouwkaarten versturen
wanneer pocketfold trouwkaarten versturen
wanneer basic trouwkaarten versturen
wanneer trouwkaarten met insteek versturen
wanneer trouwkaart met foliedruk versturen
wanneer trouwkaarten met bloemen versturen
wanneer trouwkaarten ticket versturen
wanneer trouwkaarten zelf ontwerpen versturen
wanneer hippe trouwkaarten versturen
wanneer trouwkaarten met foto versturen
wanneer laatste trend trouwkaarten versturen
wanneer goedkope trouwkaarten versturen