Wat kost een bruiloft? | Blogs | Blijkaartje

Geschreven door Ellen | 2 mei  2024 | Leestijd 8 minuten


Wat kost een bruiloft?

Wat kost een bruiloft informatie blog Wat kost een bruiloft informatie blog

Wat kost een bruiloft eigenlijk? Dat is een logische vraag wanneer je van plan bent om te gaan trouwen. Soms schrik je van de megabedragen die je voorbij hoort komen, maar is dat echt nodig? Want hoe duur is een bruiloft nou echt? Blijkaartje neemt je mee in de gemiddelde kosten voor een bruiloft en geeft antwoord op de vraag “Wat kost een bruiloft?” Uiteraard kun je een bruiloft zo duur maken als je zelf wilt. Maar met de gemiddelde kosten voor een bruiloft krijgen jullie een goed beeld van de mogelijkheden.

Gemiddelde kosten bruiloft

Het is lastig om één antwoord te geven op de vraag “Wat kost een bruiloft”. De prijs die je betaalt voor deze dag is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Voor elk budget is er een leuke bruiloft te realiseren, maar de gemiddelde kosten voor een bruiloft variëren tussen €15.000,- en €20.000,-. Ook met een kleiner budget is een mooie trouwdag te organiseren.

Hoe duur is een bruiloft?

Hoe duur een bruiloft is hangt af van veel verschillende dingen. We zetten de factoren die de prijs van jouw bruiloft bepalen op een rijtje:
- Trouwjurk
- Trouwpak
- Trouwlocatie en catering
- Trouwringen
- Fotograaf
- Muziek en trouwfeest
- Ceremoniemeester
- Drukwerk (kosten van de trouwkaarten, bedankkaartjes, menukaarten, etc.)
- Kosten gemeente
- Bruidstaart
- Trouwvervoer
- Eventuele extra’s, zoals bruidboeket, weddingplanner, huwelijksnacht/-reis, bruidsmake-up, bruidskapsel, etc.)

wat kost een bruiloft trouwkaarten mediterraans
wat kost een bruiloft labelkaarten
goedkope trouwkaarten wat kost een bruiloft

Per onderdeel kunnen jullie natuurlijk zelf bepalen hoeveel geld je uitgeeft. Misschien hechten jullie wel meer waarde aan een mooie trouwoutfit dan aan de muziek, of andersom. Daarom is er ook niet één antwoord op de vraag “wat kost een bruiloft?” Het duurste onderdeel van een bruiloft is vaak de locatie en de catering. Maar houd je de ceremonie, receptie, diner en het feest allemaal op dezelfde locatie, dan ben je vaak wel iets goedkoper uit dan dat je meerdere locaties kiest.

Ook onderdeel gemiddelde kosten bruiloft: kosten gemeente

Naast alle uitgaven voor het feest en de ceremonie ben je ook een bedrag verschuldigd aan de gemeente als je gaat trouwen. De kosten voor de gemeente verschillen per gemeente en kunnen ook per dag in de week anders zijn. Wat kost een bruiloft in jouw gemeente? Deze kosten vind je op de site van jouw gemeente. Trouwen op een weekenddag levert hogere kosten op dan trouwen op een doordeweekse dag. Gemiddeld gezien betalen koppels ongeveer €415,- aan de gemeente. Maar woon je in een “duurdere” gemeente, dan kunnen de kosten voor een bruiloft zo oplopen naar €829,-.

Budget trouwen

Met slim budgetteren kunnen jullie de kosten van een bruiloft zo laag mogelijk houden. Trouw bijvoorbeeld in de gratis uren van jullie gemeente. Let op: hierbij wordt vaak gewerkt met wachtlijsten. Wil je daarnaast nog wel een feestje geven voor jullie dierbaren? Dan kun je dat op een andere willekeurige dag doen. Een leuke trouwjurk of mooi trouwpak kun je tegenwoordig ook tweedehands vinden. Waarschijnlijk een stuk goedkoper dan een nieuwe. Ongeacht wat de kosten van jullie bruiloft gaan zijn, is het verstandig om goed te sparen voor deze dag. Alle kleine beetjes helpen!

P.S. Drukwerk voor jullie bruiloft vind je bij Blijkaartje! Wij hebben alles voor jullie speciale dag, denk aan trouwkaarten, menukaarten, naamkaartjes, welkomstborden en nog veel meer. Benieuwd wat trouwkaarten kosten? Lees dan onze blog over de kosten van trouwkaarten! De kosten van het drukwerk laag houden? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze collectie goedkope save the date kaarten en onze collectie betaalbare trouwkaarten.  

Trouwkaarten voor elk budget

Benieuwd naar onze ruime assortiment trouwkaarten? We hebben kaarten voor elke budget, van goedkope trouwkaarten tot luxe trouwkaarten in een bepaalde vorm of met speciale bedrukking.


Naar trouwkaarten Meer leuke blogs lezen